Суспільство

Після акції протесту бердичівські автомобілісти висадили квіти у ямах на дорогах

7 June 2018, 14:55

Зранку 7 червня під стінами бердичівської міської ради відбулася акція протесту за участі місцевих автомобілістів, які прийшли виказати своє невдоволення станом доріг.

Про це пише сайт Ріо Бердичів.

«Вигуки мітингуючих, в руках у яких були відповідні плакати з написами «Гарному місту – гарні дороги» та «Досить терпіти і платити», як і очікувалося, міського голову не привабили вийти на вулицю. Замість нього до людей вийшла начальник відділу роботи з територіальною громадою Світлана Борісова, зазначивши, що Василя Мазура зараз на робочому місті немає, але кількох людей – членів ініціативної групи - вона проведе до кабінету заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Онофрійчука, аби ті змогли поспілкуватися і задати питання», - йдеться на сайті.

В організованому діалозі Сергій Онофрійчук почав пояснювати обуреним бердичівлянам ситуацію з дорогами.

«Як і перед тим розповідалося в інтерв’ю телеканалу «ВІК», заступник міського голови наголосив, що не лише у нашому місті складається така ситуація з дорожнім покриттям і що в бюджеті немає стільки коштів, аби привести до ладу дороги в Бердичеві, апелюючи на недофінансування освіти і медицини у 30 мільйонів гривень, через що місту доводиться виділяти гроші, аби дати зарплати медикам і вчителям. За його словами, певні ремонтні роботи проводяться, але виходячи з фінансової можливості. Для прикладу навів вулиці, названі на честь загиблих героїв, як от нещодавно зроблену вулицю Венгера, а також частину вулиці Червоної та Данилівської. Та громадян найбільше хвилюють центральні дороги. Адже по вулиці Вінницькій та Богданівській взагалі нормально їздити неможливо, щоб не потрапити у ями. Сергій Онофрійчук зауважив, що в найближчих планах ці вулиці будуть ремонтуватися, а ще такі, як Білопільська, Пушкінська та інші, але треба чекати рішення сесії міської ради. Саме на ній депутати мають позитивно проголосувати за виділення 5 мільйонів гривень, після чого через 2-3 дні, згідно обіцянок, розпочнуться роботи. Багато хто з автомобілістів не вірить у ці слова, додаючи, що навіть після ремонтів чомусь залишаються великі дірки в асфальтах, а гроші списуються», - інформують журналісти Ріо Бердичів.

Сергій Онофрійчук невпинно повторював, що більшість доріг потребує капітального ремонту, як-от вулиця Вінницька, але навіть на неї потрібно мільйони гривень виділити, а грошей нема. А от латання, яке проводять комунальники, виявляється, взагалі не розраховане на тривале користування, а просто начебто трохи покращує їзду автомобілів. Маса питань і маса претензій сипалися на адресу міської влади в кабінеті та на цьому люди не зупиняються. Було домовлено, що створена ініціативна група контролюватиме процес того, як виконуватимуться обіцянки з ремонту доріг. А от після такого спілкування з заступником міського голови дехто з мітингуючих все ж продовжив акцію, проїхавши містом на автомобілях та висадивши у найбільших дірках на дорогах жовто-помаранчеві чорнобривці, що стало вже поширеним явищем у багатьох містах України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 4 червня на сайті Житомирської облдержадміністрації з’явися перелік доріг, де вже виконаний ямковий ремонт.

31 травня 2018 року управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА поінформувало про те, що оголосило 17 тендерів на проведення капітального та поточних середніх ремонтів доріг області.

29 травня у Міністерстві інфраструктури розповіли, що Житомирська область є аутсайдером по темпам ремонту доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів автомобілісти акція дорога ями  
Матеріали по темі