Влада

​Суд визнав незаконним встановлення будинкових лічильників газу в житомирських багатоповерхівках

7 June 2018, 19:41

Корольовський райсуд м. Житомира 6 червня виніс рішення визнати незаконним встановлення будинкових лічильників газу та демонтувати їх.

Про це 7 червня у своєму Facebook написав мер Житомира Сергій Сухомлин.

  1. «Визнати незаконним встановлення будинкових лічильників газу;
  2. Визнати незаконними дії ПАТ «Житомиргаз» та «Житомиргаззбут» по визначенню об’ємів та розміру плати за спожитий газ;
  3. Зобов’язати демонтувати незаконно встановлені лічильники. Це вчорашнє рішення Корольовського районного суду в Житомирі, озвучене суддею. Чекаємо це у вигляді документа», - повідомив Сухомлин.

Він також подякував прокурору області Любомиру Війтовичу та юристу Ірині Луценко за «величезну виконану роботу по відновленню справедливості».

У коментарі Житомир.info 7 червня директор юридичного департаменту Житомирської міськради Євгеній Черниш розповів, що позов подавала Житомирська місцева прокуратура.

«Це був позов Житомирської місцевої прокуратури. Це окремий позов, перша судова інстанція, Коровський райсуд, суддя Галасюк – той самий суддя, який спочатку відмовив у першому позові Житомирської міськради до «Житомиргазу». Позов задоволено повністю, там є деталі, є дві адреси, помилково включені прокурором у позов. Але це суті не міняє. Це стосується всіх будинків, в яких були встановлені лічильники газу. Рішення вступає в силу в разі відсутності апеляційного оскарження, але швидше за все, воно буде. Це 30 днів», - пояснив Євгеній Черниш.

Нагадаємо, у 2017 році будинкові лічильники ПАТ «Житомиргаз» у рази збільшили платіжки житомирян. З червня 2017 влада через суд намагалася зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок для мешканців. 1 серпня 2017 мер Сергій Сухомлин закликав житомирян долучитися до колективного позову проти дій газового монополіста, однак у вересні 2017 ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира» програла суд проти газового монополіста. У серпні 2017 позов щодо проведення перерахунків в інтересах житомирян подала Житомирська місцева прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня 2018 року апеляційний суд Житомирської області визнав незаконним використання показників будинкових лічильників обліку газу, після чого «Житомиргаз» пояснив, як платитимуть мешканці багатоповерхівок, де були встановлені лічильники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура Житомиргаз лічильник  
Матеріали по темі