Влада

Житомирська міська рада вимагатиме арешту майна чоловіка, який вкрав штучне покриття з футбольного поля (доповнено)

12 June 2018, 09:39

Крадіжка штучного покриття з футбольного поля біля Житомирського екологічного ліцею №24 обурила депутатів міської ради.

Про це говорили на початку позачергової сесії міськради 12 червня.

Голова бюджетної комісії, депутат від Блоку Петра Порошенка Юрій Мойсеєв наголошував, що спортивний майданчик, з якого вкрали покриття, був зроблений за кошти бюджету участі, за ініціативою місцевих мешканців. Він попросив начальника Житомирського відділу поліції Михайла Сороку розповісти про ситуацію.

«Це такий неординарний поступок з категорії латентних злочинів, які не так швидко розкриваються. Але завдяки вжитим оперативним заходам ми упродовж доби вилучили все покриття, яке було викрадене – більше 60 квадратних метрів. Встановили особу, вона була доставлена до органу поліції і наразі на сьогодні проводяться слідчі дії, є таємниця досудового розслідування і певні обмеження, про які я не можу розказувати. Все, що необхідно для того, щоб притягнути цю особу до відповідальності, нами уже здобуто, залишилися лише деякі нюанси, які стосуються суду, бо багато слідчих дій ми можемо проводити лише з дозволу суду. Після цього ми будемо вирішувати питання про запобіжний захід і в найкоротший термін справа буде скерована до суду», - сказав Михайло Сорока.

Він пообіцяв повідомити, коли справа буде передаватися до суду, та пояснив мотиви злочину.

«Мотив цього злочину елементарний – корисливість та дія алкоголю, а інші нюанси розкажемо за результатами розслідування. Ця людина працює на одному з підприємств міста Житомира. Якщо взяти його історію, біографію – це середній, пересічний мешканець, в цілому ніяких негативних проявів за ним не спостерігалося. Такий вчинок скоїв через свої меркантильні інтереси», - зазначив начальник міського відділу поліції.

Виступ Михайла Сороки на сесії міської ради 12 червня 2018 року

Мер Житомира Сергій Сухомлин подякував поліції за оперативну роботу і розповів про дії міської влади.

«Зараз робиться оцінка збитків, які понесли, щоб у нас була експертиза. І ми будемо подавати в суд і вимагати від суду ухвалу на арешт майна для того, щоб інші розуміли: такі дії будуть покарані», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, частину штучного газону викрали зі спортмайданчика житомирського ліцею №24 в ніч з 1 на 2 червня. 5 червня у прес-службі ГУНП у Житомирській області розповіли, що в гаражі 37-річного жителя обласного центру знайшли вкрадене штучне покриття з футбольного майданчика.

Як повідомляв Житомир.info, мультиспортивний майданчик зі штучним покриттям на футбольному полі, який відкрили у вересні 2017 року, був облаштований за кошти бюджету участі, вартість проекту - 1 млн 400 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин спортмайданчик Сорока крадіжка  
Матеріали по темі