Здоров'я

За кошти державного та міського бюджетів для лікарень Житомира придбали 9 кольпоскопів, 3 рентгенапарати та дитячий гастроскоп

27 June 2018, 10:50

У Житомирі впродовж 2016-2017 років для міських лікарень було придбано діагностичне обладнання: 3 рентгенівські апарати, 9 кольпоскопів, 2 відеоколоноскопи, відеогастроскоп дитячий, датчики до апарату ультразвукової діагностики.

Про це йдеться у проекті рішення виконавчого комітету «Про роботу управління охорони здоров’я міської ради за 2016-2017 роки», який опублікований на сайті Житомирської міської ради 26 червня 2018 року.

«Завдяки субвенції з державного бюджету на здійснення заходів соціально-економічного розвитку та співфінансування з міського бюджету, в 2017 році було розпочато реалізацію проектів: «Протидія поширенню онкологічних захворювань»; «Малоінвазивна хірургія»; «Розвиток медичних послуг з підтримки материнства та дитинства у м. Житомирі». Упродовж 2016-2017 років для міських лікарень було придбано діагностичне обладнання: 3 рентгенівські апарати, 9 кольпоскопів, 2 відеоколоноскопи, відеогастроскоп дитячий, датчики до апарату ультразвукової діагностики», - йдеться у додатку до проекту рішення.

Проект «Малоінвазивна хірургія» спрямований на збільшення питомої ваги оперативних втручань, що здійснюються за допомогою малоінвазивних методів із застосуванням відеоендоскопічної апаратури, створення гібридних операційних малоінвазивної хірургії.

«В рамках реалізації проекту було придбано: для Центральної міської лікарні № 1: відеолапароскопічна система з інструментами та електрохірургічним апаратом; електрохірургічний апарат аргоноплазмової коагуляції. Для Центральної міської лікарні № 2: дві відеоендоскопічні системи; ультразвуковий дисектор; електрохірургічний апарат; машину мийно-дезинфекційну автоматичну для 2-х гнучких ендоскопів; стіл операційний; операційний світильник», - йдеться у повідомленні.

Проект «Розвиток медичних послуг з підтримки материнства та дитинства у м. Житомирі» має на меті створення умов для надання жінкам належної медичної допомоги, в тому числі при пологах, здійснення моніторингу вітальних функцій новонароджених та, за необхідності, проведення інтенсивного лікування немовлят.

«Для досягнення мети було придбано обладнання: відкрита реанімаційна система для новонароджених; апарат ультразвукової діагностики експертного класу; інкубатор закритого типу для інтенсивної терапії глибоко недоношених новонароджених; наркозно-дихальний апарат; ліжко акушерське; операційний світильник. Всього завдяки субвенції з державного бюджету на здійснення заходів соціально-економічного розвитку та співфінансуванню з міського бюджету для міських лікарень було придбано медичного обладнання на суму 20,5 млн грн у 2016 році та на 25,3 млн грн у 2017 році», - зазначається у проекті.

Упродовж 2016-2017 років найбільшу кількість капітальних ремонтів було проведено у Центральній дитячій міській лікарні на загальну суму понад 4,0 млн грн. Відповідні роботи були проведені у:

- філії «Крошня» (вул. Тараса Бульби-Боровця, 6);

- філії «Корбутівка» (вул. Чуднівська, 129-а);

- філії по вул. Лесі Українки, 4 ;

- частині дитячої поліклініки Богунського району (пр. Миру, 11);

- ЛОР відділенні стаціонару;

- педіатричному відділенні стаціонару.

«З метою забезпечення доступності об’єктів інфраструктури для мало мобільних груп населення у 2016-2017 роках проведено капітальний ремонт туалетної та оглядової кімнат в поліклініці № 1 Центральної міської лікарні № 1 по вул. Великій Бердичівській 32; відремонтовані туалетна кімната та пандус зовнішніх сходів поліклініки Центральної міської лікарні № 2 по вул. Лесі Українки, 16. Упродовж 2017 року аптечні заклади та міські заклади охорони здоров’я активно долучились до впровадження урядової програми «Доступні ліки» тадо реімбурсації препаратів інсуліну. За програмою «Доступні ліки» для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою, цукровим діабетом ІІ типу у 2017 році було відпущено пацієнтам ліків та компенсовано їх вартість аптекам на загальну суму 3 689,5 тис грн; за програмою реімбурсації препаратів інсуліну – на суму 6 004,18 тис грн», - інформують у проекті рішення.

Нагадаємо, з початку 2018 року майже 39 тисяч житомирян скористалися можливостями Урядової програми «Доступні ліки».

Як повідомляв Житомир.info, начальник управління охорони здоров'я Житомирської міської ради Марія Місюрова пояснила, як у ході приписної кампанії не заплутатись в амбулаторіях, розміщених у місті за однією адресою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медицина лікарні обладнання  
Матеріали по темі