Здоров'я

Марія Місюрова пояснила, як у ході приписної кампанії не заплутатись в амбулаторіях, розміщених у Житомирі за однією адресою

20 June 2018, 16:04

Під час підготовки до підписання декларації з сімейним лікарем декого з житомирян чекає несподіванка: за адресою розміщення амбулаторій не знаходиш прізвища лікаря, з яким хочеш підписати декларацію.

Наприклад, кореспондент Житомир.info 19 червня прибула в поліклініку за адресою майдан Визволення, 1 у Житомирі, де знаходиться адміністрація Центру первинної медико-санітарної допомоги міської ради. Прізвище лікарки не згадала, а в списку лікарів, які ведуть прийом у цьому закладі, не знайшла. Пізніше виявилося, що за цією адресою працюють дві лікарські амбулаторії - №№9 і 10, і потрібну лікарку потрібно було шукати в іншій амбулаторії.

Чому житомиряни не знаходять за адресами амбулаторій прізвищ лікарів, з якими хочуть підписати декларацію, Житомир.info пояснила начальник управління охорони здоров'я Житомирської міської ради Марія Місюрова.

«З такою ситуацію стикається майже кожен, хто орієнтується на адресу амбулаторії, а не прізвище лікаря. Поясню, чому. В Житомирі є 4 великі поліклініки: на Бердичівській, Польовій, Святослава Ріхтера і Лесі Українки. Є окремо розташовані амбулаторії – Нова Старочуднівська, Корольова, 46 і Героїв десантників, а також окремі педіатричні (поліклініки). Однак більшість амбулаторій розташовані по дві-три за однією адресою, наприклад, на Святослава Ріхтера – 15-та, 16 і 17-та, на Великій Бердичівській – перші і друга, на Польовому майдані - від 3-ї по шосту, а сьома вже на Корольова, 46», - пояснила начальник управління.

Аби не плутатися, краще спочатку визначитися з конкретним лікарем - сімейним, терапевтом чи педіатром, а затим записатися до нього на прийом та занести документи, - резюмувала Марія Місюрова. Або звернутися до реєстратури чи «столу довідок» медичного закладу за консультацією.

Нагадаємо, 2 квітня 2018 в Житомирі стартувала приписна кампанія до лікарів первинної медичної ланки та був створений сайт КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», який допоможе обрати сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Пацієнти, які до кінця 2018 року самостійно не оберуть собі сімейного лікаря і не укладуть з ним угоду, обслуговуватимуться за нині діючим територіальним принципом. У квітні 2018 під час «Теми дня» на Житомир.info завідуюча амбулаторією загальної практики-сімейної медицини №7 м. Житомира Наталія Крошко розповідала, що лікарів треба обирати не просто тих, які сподобались, а які ближче до дому.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 року головним лікарем КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» призначений Іван Дідик, і вже за перший місяць роботи він отримав премію 120% до окладу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приписна кампанія сімейний лікар медична реформа  
Матеріали по темі