Влада

Житомирська облрада збирається погодити продаж на аукціоні дозволів на видобуток бурштину в Ємільчинському районі

27 June 2018, 12:19

Житомирська обласна рада збирається погодити продаж на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами на двох «бурштинових» ділянках в Ємільчинському районі.

Відповідні проекти рішень сесії 26 червня оприлюднили на сайті облради.

«Розглянувши звернення Державної служби геології та надр України від 15.06.2018 №10685/03/12-18, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, обласна рада вирішила погодити продаж на аукціоні спеціального дозволу на користування надрамиз метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, бурштину ділянки «Бараші» площею 311,9 га, яка знаходиться в Ємільчинському районі Житомирської області», - зазначається у проекті рішення.

Ще одна ділянка знаходиться поблизу села Вікторівка Ємільчинського району.

«Відповідно до ст. 9-1 Кодексу України про надра,ст. ст. 43, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши звернення Державної служби геології та надр України від 15.06.2018 №10686/03/12-18, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, обласна рада вирішила погодити продаж на аукціоні спеціального дозволу на користування надрамиз метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, бурштину ділянки «Вікторівка» площею 94,0 га, яка знаходиться вЄмільчинському районі Житомирської області», - йдеться в іншому проекті рішення.

Нагадаємо, в травні 2017 року поліція затримала чоловіків, які в пошуках бурштину екскаваторами розривали ґрунт на околиці села Бараші Ємільчинського району.

Як повідомляв Житомир.info, Вінницький апеляційний адміністративний суд повертає ліцензії компаніям, з якими судилася прокуратура щодо незаконного дозволу на видобуток бурштину в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Держгеонадра бурштин копалини  
Матеріали по темі