Місто

Влада Житомира створила чергову робочу групу – хоче полегшити життя велосипедистам

27 June 2018, 15:45

У Житомирській міській раді хочуть створити робочу групу, яка оцінюватиме інфраструктурні проекти з точки зору доступності та безпеки для велосипедистів.

Про це 27 червня повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

«Формуємо робочу групу, яка оцінюватиме інфраструктурні проекти з точки зору доступності та безпеки для велосипедистів. Будемо також пропрацьовувати головні і альтернативні шляхи для з‘єднання мікрорайонів з центром. Важливо, щоб до цього процесу долучилися якомога більше велосипедистів, бо це все робиться для них», – цитує прес-служба міського голову Житомира Сергія Сухомлина, який головував на зустрічі.

Охочі долучитися до робочої групи можуть контактувати з Олександром Папірним, - інформує мерія.

Більше про те, до чого домовилися учасники зібрання, Житомир.info розповів один з учасників зустрічі Олександр.

«На зустрічі говорили, де краще робити велодоріжки – в центрі міста чи на околицях, на тротуарах чи по краю дороги. Вирішили, що треба зосередитися на центральних вулицях, зокрема, під час ремонту вулиці Київської будуть наносити відповідну розмітку від майдану Соборного і до Київського мосту. Також мер розповідав про плани будівництва велотреку в парку, начебто там є ділянка близько 2 га і є іноземна компанія, яка спеціалізується на будівництві велотреків і готова втілювати цей проект у Житомирі. Взагалі мер говорив, що Житомиру варто зосередитися на розвитку спорту та залученні до цього молоді, бо важко конкурувати з іншими «розкрученими» в плані розвитку туризму містами, тому треба робити акцент на популярних спортивних напрямках, тоді будуть приїжджати люди з інших міст», - розповів Олександр.

Нагадаємо, у квітні 2017 в міськраді засідала аналогічна «велосипедна» робоча група, щоб вирішити, як двоколісникам рухатися по майдану Соборному. Після довготривалих суперечок вирішили спершу зробити рух по колу, а тоді повернутися до проекту розвитку велоінфраструктури.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 року депутат Радомишльської міської ради Житомирської області Олександр Папірний отримав посаду «уповноважений з велосипедного транспорту Житомирської міської ради» та на програмі «Діалоги» на Житомир.info розповідав, як зробити обласний центр раєм для велосипедистів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велосипедист велосипед  
Матеріали по темі