Місто

Заступник мера Житомира розповів, скільки пасажирів перевезли нічні тролейбуси за перший тиждень

9 July 2018, 16:17

За перший тиждень роботи нічні житомирські тролейбуси перевезли трохи більше шести тисяч пасажирів.

Про це у коментарі Житомир.info 9 липня розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук. За перших сім днів, з 25 червня до 1 липня, після 21 години комунальний електротранспорт перевіз 6 317 пасажирів, з них після 23:00 – 1 672 людини.


«Ми проаналізували перший тиждень після впровадження, хоча він ще не є показовим. Думаю, що на наступному тижні будуть кращі показники, бо вже пройшла якась інформаційна кампанія. Хтось вже сам скористався і наступного разу вже чекає, тим паче, що розклади є на всіх зупинках. І порівнювали його із тижнем до того, як впровадили. Брали звичайний базовий літній тиждень», - розповів Дмитро Ткачук.

За словами заступника мера, нічні графіки руху комунального електротранспорту користуються попитом приблизно до півночі. Після цього кількість пасажирів різко падає.

«Відчутність є за рахунок різниці в тарифі в першу чергу. Звісно, якщо рейс о 21:00 чи о 22:00 був по три гривні, то рейс який вже після 23:00 – 6 гривень. Там може бути навіть менше пасажирів, але за рахунок тарифу десь вирівнюється економічна складова. Хоча, звісно, про прибутковість говорити не можна, бо ми розуміємо, що в салоні буде 10-20 людей. Це максимум наповненість транспортних засобів. Вона в ці години є невисокою. Якщо аналізувати по часових періодах, то стрімко спадати потік починає десь після 23:00-23:30. Це останні рейси, в яких, можна сказати, є популярність, далі майже втричі скорочується кількість пасажирів, і до півночі тролейбуси везуть по кілька чоловік. Але, знову ж таки, це лише перший тиждень, можливо, далі буде більше. Але, говорячи про дійсно нічні (тролейбуси), в розумінні в 2-3 години ночі, бачимо, що крайньої популярності немає. Бо якщо немає вже в 1 годині ночі, то навряд в 2-3 буде більше. І тролейбус все-таки - це громадський масовий вид транспорту, а не індивідуальний», - розповідає заступник Житомирського міського голови.

Відгуки на таке нововведення різняться: хтось дивується, хтось задоволений роботою комунального транспорту, а хтось відгукується різко негативно.

«Є відгуки, безумовно, від людей, починаючи з першого дня. Я підходив на запуск, кілька разів у вечірній час сам користувався. У багатьох це викликає здивування. Одного разу дівчина підійшла до розкладу і запитала, а чого всі чекають, чи буде тролейбус. І коли він через дві хвилини під’їжджає, то, звісно, в людей є якесь здивування, бо це десь незвично. Але в цілому це позитивні відгуки. Є міра негативу від тих, хто обурюється фактором нічного тарифу, але тоді вже треба порівнювати з таксі. Якщо когось це не влаштовує, то, на жаль, це так. Не може те, що апріорі є соціальним, заганятись в ще більший мінус. Це додаткова послуга, якої не було. Якщо цієї послуги не було, то її може і не бути. Або вона має хоч якось себе окупати», - вважає Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2018 у міській раді розповідали, за якими маршрутами курсуватимуть нічні тролейбуси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі