Місто

В управлінні освіти відповіли житомирянам, які бояться, що через ремонт закриють дитсадки на Польовій

11 July 2018, 12:58

11 липня в редакцію Житомир.info звернулася житомирянка зі скаргою на те, що в мікрорайоні Польова у Житомирі на ремонт закриваються одразу кілька садочків, тож дітей батьки будуть змушені водити в ДНЗ, що в інших кінцях міста.

«Вчора-сьогодні батькам ДНЗ № 44 повідомили про повне закриття садочків для ремонту даху, за різними версіями, на 1-2 місяці, але залежно від того, якою буде погода. При цьому жодних гарантій на повне влаштування дітей ніхто не дає. Додатково закривають ДНЗ № 46 і № 66, які також розташовані на Польовій, дітей у дуже обмеженій кількості планують перевести в район Музикалки-Гагаріна та ... БОГУНІЇ!!! Постають логічні питання: навіщо одночасно закривати садочки на Польовій та чому б не проводити ремонт частинами: спочатку в одному крилі, потім в іншому???», - написала читачка.

В управлінні освіти Житомирської міської ради, куди Житомир.info звернувся за коментарем, запевнили, що ДНЗ № 44 поки закривати не планують, а ремонтувати дитсадки на Польовій будуть не одночасно, а по черзі.

«Садочок № 44 ми не закриваємо, закриваємо 46-й з 18 липня на два місяці, відповідно до графіку, який нам надає підрядна організація. У літній період у нас дітей ходить набагато менше, тому ми маємо можливість пересилити дітей у садочки, що знаходяться поруч. Ми навіть задовольняємо бажання батьків, якщо вони, наприклад, хочуть пересилити тимчасово свою дитину в садочок в іншому кінці міста, скажімо, туди, де вони працюють, чи де живе бабуся-дідусь. Перед тим, як переселяти дитину в інший садочок, батьки заповнюють відповідну анкету, в якій дають свою пропозицію щодо тимчасового садочка для своєї дитини. Ми будемо сприяти тому, щоб через два місяці у нас будівля була підготовлена до опалювального сезону. Ми не можемо одночасно закрити 44-й і 46-й, адже це садочки, які знаходяться поруч. Зробимо в 46-му, потім будемо робити в 44-й. Від управління капітального будівництва ми отримуємо лист про те, що треба закрити садочок на період запланованих робіт, тому проводимо цей процес, але без батьків ми цього не зробимо. Поруч знаходяться ДНЗ № № 44, 55, 66, НВК 34 – все на Польовій. Тому ми можемо перевести дітей у дитсадки на Польовій – питань нема. А якщо вони хочуть на іншому кінці міста, ми теж забезпечимо таку можливість», - запевнила заступниця начальника управління освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Вона також нагадала, що у Житомирі проводиться термомодернізація п’яти садочків.

«По програмі SECO (проект «Підвищення енергоефективності інфраструктури м. Житомира» за рахунок коштів Швейцарського державного секретаріату з економічних питань – ред.) йде термосанація п’яти садочків: № № 52, 73, 56, 44, 46. В термосанацію входить не тільки утеплення, а й заміна даху, системи опалення, яку вже зробили у всіх садочках, наближаються до кінця роботи з зовнішнього утеплення. Було сплановано, що у літній період в садочках замінюватимуть дахи. На дахах – шифер, а це крихкий матеріал. Зрозуміло, що для того, аби забезпечити безпеку дітей та інших учасників навчально-виховного процесу, ми змушені робити таке «переселення». 44-й поки не закриваємо, але намагатимемось його відремонтувати також влітку», - зазначила Ковтуненко.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2017 року в управлінні капітального будівництва Житомирської міської ради повідомляли, що утеплення житомирських дитсадків за кошти Швейцарського уряду завершиться влітку 2018 року.

Як закінчували ремонт у житомирському дитсадку № 58 на Крошні, який не працював більше 20 років, дивіться фоторепортаж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДНЗ дитсадок Ковтуненко  
Матеріали по темі