Влада

Житомирській області для компенсації за перевезення пільговиків треба мінімум 150 млн грн, - ОДА

11 July 2018, 14:53

Житомирській області в 2018 році для компенсації за перевезення пільгових категорій громадян треба мінімум 150 млн грн, в місцевих бюджетах станом на 15 червня передбачено на це 24 млн грн.

Така інформація міститься в розпорядженні голови облдержадміністрації Ігоря Гундича від 9 липня 2018 року «Про пільгове перевезення окремих категорій громадян області».

«За станом на 01.06.2018 в області обліковується понад 310 тис. осіб, які мають право на безкоштовний проїзд. До 2016 року видатки на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян забезпечувалися за рахунок вiдповiдної субвенцiї з державного бюджету місцевим бюджетам. У зв'язку з вiдсутнiстю в законі про Державний бюджет України на 2016 рік бюджетних коштів на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, деякі органи місцевого самоврядування все ж таки передбачили, виходячи з фінансових можливостей, видатки на ці цiлi i в загальному підсумку в бюджетах районів та міст було передбачено 10,1 млн. грн... У 2017 роцi для відшкодування втрат підприємствам транспорту за пільгове перевезення громадян з бюджетів районів, міст та об’єднаних територіальних громад області було передбачено 20,6 млн. грн., а у 2018 році - 24,0 млн. грн. За прогнозними розрахунками мінімальна потреба у коштах для здійснення зазначених видаткiв у поточному році становить 150,7 млн. грн», - йдеться у розпорядженні.

Зазначається, що в Житомирській області міста та райони мають різну кiлькiсть зареєстрованих пільговиків: питома вага громадян, що мають право на пільговий проїзд, до загальної чисельності наявногонаселення в регіонах області коливається вiд 15,5% (Пулинський район) до 36,2% (Лугинський район). Вiдповiдно й обсяги потреб у коштах на компенсацiйнi виплати за пільговий проїзд рiзнi.

Скріншот з розпорядження голови ОДА

Своїм розпорядження голова ОДА доручив головам райдержадміністрацій та рекомендував мерам та керівникам ОТГ опрацювати питання виділення коштів на перевезення пільговиків та укласти відповідні угоди з перевізниками. Про виконання цього розпорядження треба до 15 серпня 2018 року поінформувати департамент праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня голова ОДА Ігор Гундич зустрічався з учасниками бойових дій, які виступають проти запровадження монетизації та вранці цього ж дня на майдані Корольова проводили акцію. Також відбулася зустріч з перевізниками, які пообіцяли до вересня забезпечувати пільговий проїзд. Голова ОДА Ігор Гундич обіцяв до понеділка, 11 червня, повністю врегулювати ситуацію з перевезенням пільговиків, або почати розривати договори з перевізниками. Якщо перевізники області не забезпечують пільговий проїзд, ОДА закликала звертайтися на «гарячу лінію» Ігоря Гундича.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА. перевізник пільга пільговик Гундич  
Матеріали по темі