Місто

У Житомирі нарешті починають робити накриття над проваллям на Великій Бердичівській, яке вже назвали «могилкою»

14 July 2018, 14:17

Влада Житомира нарешті починає облаштовувати накриття над проваллям на початку вулиці Велика Бердичівська.

Про початок робіт 14 липня на своїй сторінці у Facebook повідомив головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

«Нарешті приступаємо до реалізації скляного накриття провалу на Великій Бердичівській», - написав Безбородов.

Він показав фото майбутнього накриття, яке викликало у читачів його сторінки асоціацію з «могилкою», про що вони й повідомили в коментарях під дописом.

На запитання: чи буде скляний купол, як передбачалося оприлюдненим в травні проектом, Юрій Безбородов відповів: «Нажаль, ні», причина – брак коштів.

Роботи з облаштування накриття планують почати з наступного тижня. За словами головного архітектора, розмір скла 2,5х1 м, передбачена також внутрішня підсвітка.

Нагадаємо, житомирська фірма «Архітектура плюс Дизайн» розробила робочий проект скляного накриття провалля на Великій Бердичівській і 3 травня подала його на експертну оцінку.

Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня 2016 року на Великій Бердичівській під час реконструкції тротуарів під землю провалився екскаватор, де виявили підземелля. Історики почали його вивчати, а краєзнавець Мокрицький розповів, що підземелля є «технічним підпіллям» триповерхового будинку ХІХ століття. Підземелля збиралися «законсервувати» для подальшого вивчення та облаштувати на території підземних знахідок оглядові майданчики. У березні 2017 депутати вирішили не проводити археологічні дослідження підземелля та виділили кошти на проект накриття. У липні 2017 року департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради повідомляв, що договір на виконання робочого проекту ще не укладався.

Так виглядало накриття провалля в травні 2018 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: провалля підземення Безбородов  
Матеріали по темі