Влада

Депутати Барашівської ОТГ просять Житомирську облраду не голосувати за надання дозволу на видобуток бурштину на їхніх землях

17 July 2018, 10:54

Депутати Барашівської сільської ради Ємільчинського району просять колег з обласної ради не голосувати за проект рішення щодо погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, бурштину ділянки «Бараші» площею 311,9 га.

Відповідні звернення Барашівська ОТГ 16 липня направила голові Житомирської обласної ради Володимиру Ширмі, депутатам облради та особисто депутату від цього округу Юрію Довгополому.

«Депутати Барашівської сільської ради ОТГ звернулися з проханням не голосувати за проект рішення обласної ради на 17 сесії VІІ скликання «Про погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, бурштину ділянки «Бараші» площею 311,9 га, яка знаходиться в Ємільчинському районі Житомирської області», щоби дати можливість розпоряджатися цими землями за межами населених пунктів самій громаді. Передача цих земель до ОТГ, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 р. №60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад», запланована на листопад 2018 року», - повідомили в сільській раді.

Зазначається, що дане питання не було погоджено з Барашівською сільською радою. В даний час на цих землях випасається громадська худоба і у випадку прийняття такого рішення, випасати її не буде де. Окрім того, мешканці громади занепокоєні можливим суттєвим погіршенням екологічної ситуації в регіоні.

Під зверненням підписалися 12 депутатів сільради з 21. За словами заступника Барашівського сільського голови Романа Ревчука, це всі депутати, які були присутні на сесії сільради 10 липня, коли приймалося рішення про направлення звернень. Ініціаторами звернення були депутати Сергій Кручковський та Леонід Корнійчук.

Нагадаємо, 26 червня на сайті Житомирської обласної ради були оприлюднені проекти рішень сесії щодо погодження продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами на двох «бурштинових» ділянках в Ємільчинському районі: «Бараші» площею 311,9 га та «Вікторівка» площею 94,0 га.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2017 року поліція затримала чоловіків, які в пошуках бурштину екскаваторами розривали ґрунт на околиці села Бараші Ємільчинського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОТГ бурштин облрада Ємільчинський район  
Матеріали по темі