Влада

Житомирський виконком дозволив ТОВ «Полісся Інвестбуд» зрізати дві 40-річні липи на Київській

18 July 2018, 19:59

Чи дозволяти будівельникам вирізати дві липи на вулиці Київській навпроти ЦУМу вирішували на засіданні виконкому 18 липня. За словами представника компанії забудовника, зрізати дерева необхідно для того, щоб на будівельний майданчик могла заїхати великогабаритна техніка. Замість зрізаних дерев будівельники обіцяють висадити нові молоді рослини.

«Насправді габаритний транспорт буде заїжджати 1 раз. Цей транспорт на дуже широкому траку. Машина навіть не влізе в ворота. Їй потрібно один раз заїхати та виїхати. Але потім ми висадимо нове дерево. Я прошу навіть внести це у рішення виконкому, що ми заплатимо відновну вартість і висадимо нове дерево», - розповів представник компанії забудовника Андрій Кот.


За інформацією фахівців, одна із лип є хворою і рано чи пізно її потрібно буде зрізати.

Врешті, після обговорень члени виконкому проголосували за те, щоб дозволити будівельникам зрізати обидві липи. Відповідно до рішення, компанія забудовник зобов'язана висадити нові рослини. Члени виконкому також запропонували компанії долучитись до облаштування скверу на розі вулиць Лятошинського та Небесної сотні.

Під час засідання члени виконкому заслухали директора КП «Зеленбуд», який розповів, скільки дерев було видалено та висаджено натомість підприємством на території міста.

«На графіку зображено: з 2014 року по перше півріччя 2018, яка кількість рослин була видалена нашим підприємством, і яка кількість рослин була висаджено по програмі. Це рядові посадки, сквери і всі зелені зони, які знаходяться вздовж центральних вулиць міста. Середня статистика по підприємству - це замість одного зрізаного дерева 2,4 одиниці висаджено взамін. Це середня статистика за цих чотири з половиною роки», - сказав директор КП «Зеденбуд» Олександр Шевчук.

Окрім цього, директор КП «Зеленбуд» повідомив, що компанія забудовник зарезервувала 22 ялини замість тих, які видалили на вулиці Лятошинського біля колишнього ресторану «Смоленськ».

«У нас є представники «Житомирпродторг», колишня назва це ресторан «Смоленськ», які в моїй присутності зарезервували 22 ялини. На фото є керівник цього підприємства, є ці ялини. Наразі вони не в нас, але в розсаднику. Наразі вони знаходяться в ґрунті, тому висадка буде в осінній період. Але ялини зарезервовані і будуть висаджені замість тих, котрі видалили», - повідомив Олександр Шевчук.

Нагадаємо, в березні 2018 року на Київській почали огороджувати парканом двоповерховий будинок, замість якого планують звести семиповерховий торговельно-офісний центр.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2017 року з'явилася інформація, що в центрі Житомира побудують семиповерховий торгівельно-офісний центр у стилі біо-тек. В лютому 2018 в реєстрі Державної архітектурно-будівельної інспекції опублікована декларація про початок будівельних робіт на Київській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленбуд липи дерево виконком  
Матеріали по темі