Влада

Житомирські екологи подивилися, як утримують тварин у цирку біля ТРЦ «Глобал UA», та оштрафували працівників

20 July 2018, 09:18

Інспекторами Державної екологічної інспекції у Житомирській області завітали до Будапештського цирку біля ТРЦ «Глобал UA» та подивилися, яких умовах утримують тварин.

Про це інформує прес-служба Держекоінспекції у Житомирській області.

«На території ТРЦ «Глобал» в Житомирі гастролює Будапештський цирк «Європа». Інспекторами Державної екологічної інспекції у Житомирській області було обстежено умови утримання диких тварин даного цирку. В результаті огляду встановлено, що у цирковій програмі приймають участь гіпопотам, зебри, лами, індійський слон, верблюд та ін. тварини. За результатами обстеження встановлено, що не всі тварини утримуються в належних умовах. За втручання екологів було частково покращено умови утримання деяких тварин, а саме було організовано вільний доступ до води тваринам, які утримувались в клітках. В той же час за неналежне утримання гіпопотама (занижені норми басейну та вигульного майданчика) працівників цирку було притягнуто до адміністративної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

У Держекоінспекції Житомир.info уточнили, що працівників цирку було оштрафовано за неналежне утримання гіпопотама.

Нагадаємо, Житомир.info поцікавився у містян, яким вони хочуть бачити цирк – з тваринами чи без.

Як повідомляв Житомир.info, петиція щодо прийняти рішення про заборону розміщення та функціонування пересувних цирків з тваринами на території міста була оприлюднена вранці 13 липня і до вечора 15 липня набрала необхідні 250 голосів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цирк тварини екологія  
Матеріали по темі