Місто

У Житомирі в рамках операції «Перевізник» патрульні склали протоколи на водіїв маршруток за розмови по телефону та склоомивач

23 July 2018, 18:54

У Житомирі стартувала операція «Перевізник»^ з 21 липня працівники патрульної поліції разом із Укртрансбезпекою перевіряють маршрутки міського, міжміського та міжнародного сполучення щодо наявності дозвільних документів на пасажирські перевезення, технічну справність автобусів та відповідність графіків руху.

«Перевіряється комплектація транспортного засобу, наявність документів і технічний стан. Також, перевірка робочого часу водіїв. Були перевірені 5 транспортних засобів, в яких було виявлено раніше перераховані порушення», - розповідає інспектор управління Укртрансбезпеки в Житомирській областіАнатолій Нагорський.


«Йде зараз операція «Перевізник». В маршрутних транспортних засобах має бути обов’язково огляд технічного контрольного маршрутного транспортного засобу. Перед тим, як маршрутка має виїхати на лінію, повинно працювати все. Ми перевіряємо світлові прилади, щоб працювали омивачі, покажчики повороту. Огляд технічного контролю, посвідчення водія, реєстраційний і страховий поліс – щоб усе це було у наявності. Наразі на маршрутних транспортних засобах зі сторони патрульної поліції винесено дві постанови: перша – за розмову водія по мобільному телефону, в другому транспортному засобі не працювали омивачі», - повідомила інспектор управління патрульної поліції в Житомирській області Аліна Панасюк.

З приводу склоомивача ситуацію пояснює її напарник.

«Він (водій) нажимає і нічого не відбувається. По факту, свою функцію воно не виконує. Тобто це порушення, несправна система», - роз’яснює інспектор патрульної поліції Олександр Поліщук.

Втім, водій маршрутки пояснює, що на момент перевірки в омивачі просто закінчилася рідина.

«Працює, ви свідки. Просто на той час у мене закінчилась вода в омивачі, я залив воду і все працює. Якщо наша поліція так піклується за людей, то нехай перевіряє по місцю перебування транспорту. Нехай приїжджають о четвертій годині ранку і звертають увагу не на склоомивачі, а на рульові тяги і тому подібне. На серйозні речі», - зазначає водій Олег Канарський.

А от водій маршрутного автобусу «Житомир-Хмельницький» на дії інспекторів не нарікає.

«Нічого, це їхня робота. Не заважає, перевірили, повинно так бути», - говорить водій Анатолій.

За словами інспекторів, операція «Перевізник» проводиться по всій території Житомирської області.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що з 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не будуть використовуватися для перевезення пасажирів: такі автобуси будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і потім йтимуть на металобрухт.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня близько 10:30 на трасі Київ-Чоп у селі Глибочиця Житомирського району сталася ДТП: маршрутка з пасажирами в’їхала у фуру. Голова облдержадміністрації Ігор Гундич оголосив у Житомирській області 21 липня День жалоби через аварію, в якій загинули 10 людей. Згодом про оголошення Дня жалоби повідомив і голова Рівненської ОДА, зазначивши, що маршрутка була з рівненською реєстрацією. Президент Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих у жахливій аварії і доручив керівництву області надати усю необхідну допомогу постраждалим. 21 липня начальник ГУ Нацполіції у Житомирській області Вячеслав Печененко повідомив про те, що правоохоронці разом з Укртрансбезпекою посилять увагу до перевізників. 23 липня у Житомир суд обрав запобіжний захід власнику маршрутки, в якій загинули люди, - цілодобовий домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка водій перевірка патрульний Укртрансбезпека  
Матеріали по темі