Місто

У Житомирі оголосили конкурс на кращу скульптуру на честь захисників, які загинули на сході України

1 August 2018, 14:27

У Житомирі оголосили конкурс на кращу скульптурну композицію на честь захисників, які загинули на сході України.

Відповідне рішення ухвалили члени виконавчого комітету Житомирської міської ради 1 серпня, - інформує сайт мерії.

Конкурс проходитиме у два етапи. У І турі планують визначитися з містобудівною, планувальною, пластичною і естетично-художньою концепцією скульптурної композиції «Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України», у ІІ – з варіантами кращого її втілення.

«Розмістити скульптурну композицію планують на схилах меморіального комплексу Монументу Слави. Учасникам конкурсу необхідно врахувати співмасштабність скульптурної композиції з існуючим Комплексом Монументу Слави. Пропозиції мають також передбачати заходи з облаштування прилеглої території та візуального сприйняття композиції у нічний час. Також рекомендується виконувати її з довговічних матеріалів (бронза, природні камені тощо)», - зазначають у прес-службі міської ради.

До участі у І турі запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студенти архітектурних і художніх навчальних закладів.

«Бажаючі взяти участь у Конкурсі можуть отримати вихідні дані (топографічна підоснова масштабів 1:500 та 1:2000) в департаменті містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради за адресою: вулиця Покровська, 6, м. Житомир, 10014 або за зверненням на електронну адресу департаменту містобудування та земельних відносин міської ради uma@zt-rada.gov.ua», – йдеться у рішенні виконкому.

Термін подачі конкурсних проектів для участі у І турі Конкурсу - до 18 год. 00 хв. 03 вересня 2018 року.

«Конкурсні проекти на І тур в обсязі, зазначеному в умовах Конкурсу, мають бути подані до департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради за адресою: вулиця Покровська, 6, м. Житомир, 10014 або у електронному вигляді згідно завдання Конкурсу на електронну адресу департаменту містобудування та земельних відносин міської ради. Робота журі, оголошення результатів І туру Конкурсу - до 10 вересня 2018 р.», – зазначається у документі.

Запрошення учасників на ІІ тур Конкурсу починається з 11 вересня 2018 року. Термін подачі конкурсних проектів для участі у ІІ турі Конкурсу – до 18 год.00 хв. 10 жовтня 2018 року. Конкурсні проекти на ІІ тур в обсязі, зазначеному в умовах Конкурсу, мають бути подані за адресою: вулиця Покровська, 6, м. Житомир, 10014. Робота журі, оголошення результатів Конкурсу – до 17 жовтня 2018 року.

Замовником Конкурсу встановлюється преміальний фонд Конкурсу, який складає 50 тис. грн. Розподіляється фонд наступним чином:

- перша премія — 30 тис грн;

- друга премія — 15 тис. грн;

- третя премія —5 тис. грн.

Більш детальну інформацію про конкурс читайте тут.

Нагадаємо, проект рішення виконкому про проведення відкритого конкурсу на кращу скульптурну композицію «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України» був оприлюднений на сайті міської ради 25 червня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2018 року під час обговорень у Житомирській міській раді, на які були запрошені учасники АТО, військовослужбовці ЗСУ, добровольці, родини загиблих героїв та волонтери, ухвалили встановити пам’ятник українським воїнам, які загинули у зоні бойових дій на сході України, поблизу монументу Слави на вулиці Чуднівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс виконком АТО пам’ятник  
Матеріали по темі