Влада

Після рішення Атимонопольного комітету САД проведе новий тендер на ремонт траси Житомир – Могилів-Подільський

2 August 2018, 16:05

Чотирьом з шести учасників довелося зійти з дистанції в боротьбі за багатомільйонний тендер Служби автомобільних доріг у Житомирській області на ремонт 10 кілометрів міжнародної траси Житомир – Могилів-Подільський.

1 серпня на сайті електронних закупівель ProZorro опублікували протокол розгляду тендерних пропозицій на закупівлю послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення М-21 Виступовичі - Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю) на ділянці км 184+000 – км 194+600, Житомирська область (залишки робіт).

Так, за ремонт на 122 мільйони 589 тисяч 656 гривень боролися 6 фірм і товариств з усієї України. За рішенням Антимонопольного комітету України було проведено повторну оцінку тендерних пропозицій: щодо чотирьох з них рішення були скасовані, дві фірми були допущені до аукціону (ТОВ «Будівельна компанія ВР» і приватне підприємство «Автомагістраль»):

Примітно, що пропозиції трьох учасників – «Київшляхбуд», «Енергетично-дорожнє будівництво» і «Бахмачгазбудсервіс» - були «відкинуті» через скарги «Автомагістралі» до Антимонопольного комітету. Нагадаємо, нещодавно «Наші гроші» розповідали, як «Автомагістраль» скаржилась в АМКУ на неправомірне допущення до ремонту автодороги Р-18 Житомир – Ставище двох фірм - «Альтком» та «ШРБУ-48».

В «Інформації про резолютивну частину рішення постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель стосовно скарги приватного підприємства «Автомагістраль» від 26 липня 2018 року йдеться, що за результатами розгляду скарги приватного підприємства від 8 липня 2018 року Службу автодоріг у Житомирській області зобов’язали скасувати рішення про допущення до аукціону пропозицій трьох учасників: ПП «Київшляхбуд», ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» та ТОВ «Бахмачгазбудсервіс».

У технічній документації йдеться, що ремонт 10 кілометрів 600 метрів міжнародної траси через Вінницю мав бути завершений до 24 грудня 2018 року, єдиним критерієм вибору переможця була ціна.

Як розповіли Житомир.info у прес-службі САД у Житомирській області, за рішенням Антимонопольного комітету фірми «Будівельна компанія ВР» і «Автомагістраль» змагатимуться далі на аукціоні 7 серпня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, приватне підприємство «Автомагістраль», зареєстроване у с. Синяк Вишгородського району Київської області, багато років вигравало торги САД у Житомирській області. Наприклад, у 2014 році – на суму 15 млн грн (утримання автошляхів та виконання ремонту місцевих доріг), у 2015 році - на 12,6 млн грн (ямковий ремонт державних доріг). У травні 2016 року фірма наносила розмітку на магістральних вулицях Житомира та виграла торги на 118 млн грн на ремонт та утримання доріг області.

У серпні 2017 року ПП «Автомагістраль» виграло два тендери на ремонт доріг у Житомирській області вартістю 192 млн грн, а у вересні-жовтні 2017 за 1,2 млн грн капітально ремонтувало вулицю Доватора в Коростені, через що влада сварилася з активістами.

У липні 2018 Наші гроші розповіли про те, чому після ремонту автодороги Р-18 Житомир – Ставище «Автомагістраль» перестала бути фаворитом Служби автодоріг у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ САД дорога тендер  
Матеріали по темі