Місто

Священики різних конфесій зібралися в ОДА, щоб обговорити, як пройде хресна хода у Житомирі

7 August 2018, 12:25

У неділю, 12 серпня, в Житомирі відбудеться хресна хода на відзначення 1030-річчя хрещення України-Русі.

По це розповіли на прес-конференції у Житомирській ОДА 7 серпня.

Участь у прес-конференції взяли священики різних конфесій: керуючий Житомирською єпархією УПЦ КП, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, архієпископ Житомирський і Поліський Української Автокефальної Православної церкви Володимир, священик Римсько-Католицької Церкви отець Віктор Маковський, протопресвітер Житомирського протопресвітерства Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви отець Віталій Сидорук та пастор Церкви «Заповіт Ісуса Христа» Олександр Дехтяренко.

Хресна хода за участі представників різних релігійних конфесій розпочнеться 12 серпня о 15.00 на вулиці Кафедральній і пройде вулицями Перемоги, Грушевського, Покровською та Михайлівською.

Подробиці читайте на нашому сайті

Нагадаємо, 18 червня 2018 року під час засідання Ради Церков голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич пообіцяв організувати святкування 1030-річчя хрещення Русі «на належному рівні».

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня цього року посадовці Житомирської ОДА разом з вірянами взяли участь у хресній ході «Молитва за Україну і за єдину Помісну Українську Православну Церкву» у Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хрещення України-Русі хода  
Матеріали по темі