Влада

​Мер Житомира заявив, що поки за пенсіонерами лишається право на безкоштовний проїзд у маршрутках

15 August 2018, 13:38

На засіданні виконкому 15 серпня говорили про наслідки судового рішення, яке дозволяє пільговикам безкоштовно їздити у маршрутках Житомира без часових обмежень.

За словами заступника міського голови Дмитра Ткачука, пенсіонери не входять до переліку пільгових категорій, тому, щоб забезпечити їх таким правом, і приймали рішення щодо часових обмежень. Наразі ж, каже: конфліктів не уникнути.


«На сьогоднішній день жодного Закону України, який би надавав право пільги чи безкоштовного проїзду пенсіонерам, просто не існує. Наш термін, згідно законодавства, і ось ці часові рамки давав можливість посилатися на рішення виконкому і змушувати приватних перевізників виконувати рішення виконкому. Сьогодні відсутність цього пункту відкатує до Закону України, який говорить, що даним рішенням суду захищені права працівників СБУ, міліції, суддів, прокурорів і ряду інших категорій, але не пенсіонерів. Тобто, ми маємо 77 тисяч громадян пільгових категорій на території Житомира, 55 тисяч з яких - це пенсіонери. По факту очікуємо наявність двох груп конфліктів: між пенсіонером і водієм маршрутки та тими, хто платить і не платить. Інших наслідків це рішення для пенсіонерів не буде», - розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Разом із тим, мер міста запевняє: незважаючи ні на що, за пенсіонерами залишається право на безкоштовний проїзд у комунальних та приватних маршрутках.

«Не реагувати на це ми не можемо. Я думаю, що ми будемо збирати позачерговий виконком з цього питання, але зараз я кажу всім, в тому числі перевізникам: формально у нас зараз немає на руках рішення суду, воно не надійшло, тому ми встигнемо відреагувати рішенням виконкому, яке ми приймемо найближчим часом. Щоб не було ніяких спекуляцій на цю тему, ми далі продовжуємо перевозити пенсіонерів безкоштовно і в комунальному, і у приватному маршрутному транспорті», - зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Наостанок член виконкому Світлана Півоварова попросила запросити на позачерговий виконком позивача, аби заслухати його думку щодо цього. Підтримавши пропозицію члена виконкому, Сергій Сухомлин додав, що за цим рішенням суду, крім піару, нічого немає.

Позивач Микола Череднік вже відреагував на ситуацію дописом під однією з публікацій на Житомир.info.

Нагадаємо, 14 серпня 2018 Житомирський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу виконавчого комітету Житомирської міської ради на рішення Корольовського суду м. Житомира від 29 березня 2018 року. У жовтні 2017 депутат Богунської районної ради м. Житомира Микола Череднік (фракція УКРОП) оскаржував у суді рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 13 жовтня 2017 року щодо пільгового проїзду.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня 2017 міськвиконком знизив вартість проїзду в маршрутках Житомира з 5 грн до 4 грн. Також рішенням виконкому в угоди з перевізниками внесли доповнення щодо перевезення за власний кошт вісьми категорій пільговиків. Пунктом 2 в міських маршрутках встановлювався час для перевезення пільгових категорій громадян з 10.00 до 16.00. Рішення виконкому почало діяти з 19 жовтня 2017.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком маршрутка проїзд перевізник  
Матеріали по темі