Влада

Уряд виділив Житомирській області ще 20 млн грн на ліквідацію наслідків минулорічного граду

23 August 2018, 10:08

Кабінет міністрів виділив з резервного фонду 19,7 млн грн для завершення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 21 вересня 2017 року на території Житомирської області.

Відповідне розпорядження 22 серпня підписав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Виділити Житомирській облдержадміністрації 19 748,589 тис. гривень для завершення аварійно-відновних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 21 вересня 2017 р. на території Житомирської області. Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету», - йдеться у документі.

Житомирська облдержадміністрація має затвердити у тижневий строк за погодженням з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством фінансів перелік витрат та подати до 1 грудня 2018 р. Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.

Нагадаємо, на початку жовтня 2017 року голова ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження про виділення 4 млн грн з резервного фонду обласного бюджету на закупівлю 40 тисяч листів шиферу для Бердичівського району. 22 листопада з резервного фонду державного бюджету було виділено Житомирській області понад 50 млн грн на подолання наслідків надзвичайної негоди, що супроводжувалась сильними поривами вітру, блискавками, потужною зливою та аномальним за своїм розміром градом.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 21 вересня у Житомирській області пройшов град розміром з куряче яйце: без світла залишилися 7 населених пунктів, град побив автомобілі, вікна й дахи. До міськради Бердичева надійшло понад 1900 заяв про пошкодження покрівель приватних будинків. З 28 вересня за вказівкою влади області чотири бригади робітників почали латати потрощені градом дахи малозабезпечених жителів Бердичівської району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ бюджет град негода  
Матеріали по темі