Влада

В Житомирській облраді створили робочу групу, яка має розробити заходи щодо запобігання забрудненню річок Хомора і Случ

27 August 2018, 12:43

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма утворив робочу групу, яка має опрацювати план зі здійснення дієвих заходів щодо запобігання забрудненню річок Хомора і Случ та недопущення загибелі водних живих ресурсів.

Відповідне розпорядження Ширма підписав 22 серпня.

«Керуючись ст. 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, на виконання витягу з протоколу засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів від 19.07.2018 № 17, з метою здійснення дієвих заходів щодо запобігання забрудненню річок Хомора і Случ та недопущення загибелі водних живих ресурсів утворити робочу групу», - зазначається у документі.

Очолює робочу групу перший заступник голови облради Сергій Крамаренко, у складі 16 членів, серед яких – п’ять депутатів обласної ради, представники ГУНП, УСБУ і Держекоінспекції та активісти: голова громадської спілки «Час змін» Ірина Коцюба; керівник Новоград-Волинського осередку громадської організації «Авто Євро Сила» Олександр Навроцький; заступник голови Житомирської спілки учасників бойових дій та АТО «УВО» Михайло Сліпченко; заступник голови ГО «Асоціація експертів медіа і права» Костянтин Старковський. До робочої групи також входять: голова Житомирського обласного відділення НОК України Олександр Оніщук, художній керівник будинку культури у смт Першотравенськ Баранівського району, депутат Першотравенської селищної ради Анна Муравська та житель смт Першотравенськ Олександр Коваленко.

Нагадаємо, 19 червня 2018 року у Новограда-Волинському районі люди перекрили рух автотранспорту на трасі Київ-Чоп і вимагали припинити забруднення річок Хомора та Случ ТОВ «Понінківською картонно-паперовою фабрикою».

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2016 року в місті Баранівка Житомирської області на березі річки Случ щодня з’являлася мертва риба. У червні 2016 року вже екс-голова Житомирської ОДА Сергій Машковський влаштував «ревізію» на Понінківській картонно-паперовій фабриці, звідки через несправні очисні споруди неочищені стоки потрапляли в річки Хомора та Случ. У липні 2016-го міністр екології та природних ресурсів закликав житомирських активістів патрулювати річку Случ, а екологи відібрали 13 проб поверхневих вод з Случі та її притоки Хомора. 10 травня 2017 року у селі Глибочок Баранівського району активісти перекривали рух транспорту по автошляху Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів, вимагаючи вжити невідкладних заходів щодо припинення забруднення річок Хомора та Случ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада робоча група річка Случ Хомора  
Матеріали по темі