Економіка

«Центр інвестицій» Житомирської міськради планує наступного року отримати майже 36 млн грн від продажу сонячної енергії

5 September 2018, 13:46

Комунальне підприємство «Центр інвестицій» планує наступного року отримати 35,6 млн грн від продажу сонячної енергії, але прибуток КП становитиме лише 6,6 тис. грн.

Про це повідомив директор підприємства Валерій Горб під час затвердження на засіданні міськвиконкому 5 вересня фінансового плану на 2019 рік.

«Всі бачили, що вже проведені тендери по закупівлі товарів та послуг на будівництво сонячної електростанції, є в нас переможець – словенська компанія «RIKO», з якою укладений договір. 30 липня ми підписали донорську угоду з центром міжнародного співробітництва і розвитку Республіки Словенія про надання гранту Житомирській міській раді, громаді міста у розмірі 3 мільйонів євро. Будівництво електростанції заплановане на жовтень місяць, наразі документація, яка необхідна від комунального підприємства та Житомирської міської ради, знаходиться на підписі у міністра фінансів. На 2019 рік запланований чистий дохід від реалізації продукції й товарів в розмірі 36 мільйонів 315 тисяч 700 гривень: суборендна плата за землю у розмірі 450 тис. грн, надання консалтингових послуг – 240 тис. грн, дохід від реалізації сонячної енергії – 35 млн 625 тис. грн», - доповів Валерій Горб.

Він зауважив, що у поданому фінансовому плані на 2019 рік відсутні розрахунки щодо роботи аеропорту.

«Всі ми чули заяви пана Омеляна (міністра інфраструктури – ред.), що 2019 рік в Україні буде роком авіації, і маємо величезну надію на капітальний ремонт і подовження злітно-посадкової смуги. Тому можливо у фінансовому плані будуть зміни», - сказав директор КП.

Прибуток підприємства, з урахуванням всіх витрат та виплат по кредитам, на 2019 рік запланований в розмірі 6,6 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, під час звіту в лютому 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що у поточному році планують реалізувати два масштабних проекти – побудувати сонячну електростанцію та відновити роботу аеропорту. В травні мер інформував, що на закупівлю обладнання для сонячної електростанції оголосили новий тендер, крім того у цьому проекті – складний механізм фінансування. 26 липня на позачерговій сесії міської ради депутати надали дозвіл комунальному підприємству «Центр інвестицій» на отримання кредиту в 7 млн євро в «Укргазбанку» для будівництва сонячної електростанції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сонячна електростанція виконком Горб Центр інвестицій аеропорт фінплан  
Матеріали по темі