Місто

У Житомирі підрахують велосипедистів, які їздять по вулицях міста

19 September 2018, 13:00

У Житомирі тривають заходи до Європейського тижня мобільності, який відзначається з 17 по 22 вересня 2018 року.

План заходів тижня 19 вересня оприлюднила прес-служба Житомирської міськради.

Так, усі 6 днів у громадському транспорті міста мають транслюватися аудіоролики про мобільність та громадський транспорт, а за сімома адресами встановлять нові велопарковки (вул. Пушкінська, 28 (Житомирське училище імені В.С. Костенка), школи №16 та №28, майдан Соборний, 2 (Житомирський обласний музично-драматичний театр), вулиця Михайлівська, 7 (ляльковий театр), вул. Велика Бердичівська, 61/18 (Дім української культури) та вулиця Гагаріна, 24 (Житомирська торгово-промислова палата, міське радіо).

19 вересня велосипедистам читатимуть лекцію на тему «Будь помітний на дорозі», а в четвер, 20 вересня, в Інформаційному центрі для громадян по Покровській для житомирян проведуть тренінг щодо управління паркуванням та оцінки його вартості, а також підрахують велосипедистів на певних відрізках вулиць (деталі у плані заходів).

Як і де це робитимуть, у коментарі Житомир.info 19 вересня розповів «транспортний» заступник мера Житомира Дмитро Ткачук.

«Рахують інтенсивність і періодичність по певних вулицях, яка кількість велосипедистів проїжджає. У минулому році рахували, і в цьому теж. Наприклад, минулоріч за годину проїжджало, скажімо, 10 велосипедистів, у цьому році, наприклад, 12. На зазначених відрізках вулиць стоятимуть «лічильники» - люди, які рахуватимуть велосипедистів. Це волонтери зі студентів та ентузіасти. Це дасть певні статистичні дані: які тенденції, яка кількість велосипедистів у місті, більше чи менше, ніж рік тому, інтенсивність їх пересування, та інше», - розповів Дмитро Ткачук.

План заходів до Європейського тижня мобільності можна проглянути тут.

Нагадаємо, з 2017 року дороги Житомира пристосовують для велосипедистів: перша велосмуга у місті з розміткою з’явилась на відрізку дороги по Небесної сотні, навесні 2018-го в міськраді працювали над проектами облаштування велосмуг й по іншим вулицям. Навесні 2017-го житомирська влада збиралася забезпечити безперешкодний рух велосипедистів на майдані Соборному, але проект так і не втілили через розбіжності в думках.

За підрахунками фотокореспондента Житомир.info, в середньому через Михайлівську проїжджає 40 велосипедистів за годину. 29 липня 2018 біля фонтану на Михайлівській трапився інцидент: молодик в шоломі на велосипеді травмував дівчинку років восьми.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 в рамках «тижня мобільності» житомиряни долучилися до акцій «День без авто» та «Велосипедом на роботу».

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велосипед велосипедист мобільність  
Матеріали по темі