Влада

Експлуатував підопічних керівник Тетерівського інтернату, Житомирська облрада оприлюднила офіційний коментар

20 September 2018, 20:28

Спецзаклад, де керівник зі своїм затем «соціалізували» вихованців тяжкою працею на ринку, є Тетерівський спецінтернат Житомирської облради.

Про це 20 вересня повідомив офіційний сайт Житомирської обласної ради.

Станом на 20 вересня облрада не отримала рішення суду щодо зміни процесуального статусу директора інтернату та зацікавлена в тому, щоб винні були покарані, - повідомила прес-служба в офіційному повідомленні щодо ситуації, яка виникла у спецзакладі.

Приводимо текст повідомлення повністю.

«У зв’язку з тим, що у ЗМІ з’явилась інформація щодо вчинення протиправних дій посадовцями комунальної установи «Тетерівський дитячий будинок-інтернат», Житомирська обласна рада повідомляє наступне.

17.09.2018 р. департаментом праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації було направлено лист начальнику ГУНП в Житомирській обласні В. П. Печененку з проханням надати інформацію щодо процесуального статусу директора КУ «Тетерівський дитячий будинок-інтернату» Гончарова О. В. для реагування у зв’язку з необхідністю забезпечення повноцінного функціонування установи.

Станом на 20.09.2018 р. до Житомирської обласної ради жодних документів, наприклад, рішення суду, щодо зміни процесуального статусу директора інтернату, від правоохоронних органів не надходило. Хоча напередодні на своїй сторінці у соціальних мережах начальник ГУНП в Житомирській обласні В. Печененко написав: «Рішенням суду керівник «Тетерівського дитячого будинку-інтернату» знаходиться під цілодобовим домашнім арештом. Слідчі направили до суду подання про відсторонення його від посади».

Житомирська обласна рада наполягає на невідкладному та об’єктивному розслідуванні справи, у якій фігурують посадові особи будинку-інтернату та їхні родичі, та публічному оприлюдненні результатів розслідування. Принципова позиція обласної ради така, що у разі доведення вчинення кримінального правопорушення винні мають понести максимально жорстке покарання згідно із чинним законодавством.

У зв’язку із повідомленнями про порушення та зловживання в інтернатних закладах Житомирської області, згідно із розпорядженням голови Житомирської обласної ради від 12.09.2018 р. № 59, створено комісію щодо проведення перевірки умов утримання підопічних та вихованців інтернатних закладів, «Тетерівського дитячого будинку-інтернату» зокрема».

Нагадаємо, 19 вересня ГУНП в Житомирській області повідомило про затримання та взяття під домашній арешт керівника спецінтернату та його зятя, які експлуатували дорослих вихованців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інтернат екплуатація трудове рабство облрада  
Матеріали по темі