Місто

Систему відеоспостереження шкіл Житомира передають в оперативне управління комунального підприємства

24 September 2018, 17:52

В оперативне управління комунального підприємства «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради хочуть передати систему відеоспостереження закладів загальної середньої освіти міста.

Відповідний проект рішення виконкому 24 вересня опублікований на сайті міської ради.

«Розглянувши клопотання департаменту освіти міської ради, з метою підвищення рівня безпеки в закладах загальної середньої освіти міста, своєчасного та ефективного реагування на надзвичайні ситуації та події, відповідно до ст. 29 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив зобов’язати департамент освіти Житомирської міської ради передати в оперативне управління комунального підприємства «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради обладнання, програмне забезпечення та документацію системи відеоспостереження закладів загальної середньої освіти міста згідно з додатком», - йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, у вересні 2015 року міська рада повідомила про запровадження в загальноосвітніх навчальних закладах Житомира міської системи відеонагляду за програмою «Безпечне місто», в ході якої передбачалося встановлення 70 камер відеоспостереження в приміщеннях навчальних закладів. Рішенням міськради на реалізацію проекту було виділено 1 млн 125 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в червня 2018 року поліція затримала 40-річного житомирянина, причетність якого до крадіжок у школах та установах мобільних і планшетів допомогли встановити, зокрема, записи камер відеоспостереження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком відеоспостереження школа відеокамера  
Матеріали по темі