Суспільство

Немовляті з Житомирської області, яке народилося з вагою 1400 грамів, зробили операцію на серці

26 September 2018, 10:31

Недоношеному хлопчику, який народився на 29 тижні вагітності з вагою 1400 г, провели безкоштовну операцію на серці в Києві.

Про це 25 вересня повідомили на сторінці Інституту серця МОЗ України у фейсбук.

«Хлопчик із Житомирської області, що народився місяць тому на 29 тижні вагітності з вагою 1400 г, сьогодні був доставлений в Інститут серця МОЗ України швидкою з діагнозом субтотальний тромбоз правого передсердя і флотируючими тромбами лівого передсердя. Напередодні консиліум лікарів разом з директорм Інституту серця Борисом Тодуровим прийняли рішення щодо можливості проведення термінової операції», - поінформували в Інституті серця.

Година знадобилася лікарям на діагностику і підготовку дитини на екстрену операцію. Операція з видалення тромбів проводилася зі штучним кровообігом, а під час основного етапу - на тлі глибокої гіпотермії та повної зупинки кровообігу.

Операцію, яку виконували завідувач відділення вроджених вад серця Ірина Аксьонова з командою лікарів - Володимир Вашкеба, Дмитро Гарбуз, Ірина Галамай, Олена Дудко та Олександр Киряєв - пройшла успішно, - зазначається в дописі.

За останній рік це шостий випадок видалення тромбів у недоношених дітей з вагою менше 2-х кілограмів. Всі випадки успішні, - констатують в Інституті серця.

Нагадаємо, у 2015 році для порятунку новонароджених з вадами дихання Житомирській обласній дитячій лікарні придбали два сучасних апарати штучної вентиляції легенів за 1 млн грн. За 10 місяців 2017 року в Житомирському перинатальному центрі народилося 14 дітей вагою до 1 кг.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2018 Уповноважений президента з прав дитини відвідав у Житомирі двомісячну дівчинку, яка народилася з рідкісною патологією та потребує лікування за кордоном. У червні 2018 відділення для новонароджених недоношених дітей Житомирської обласної дитячої лікарні обласної ради отримало відзнаку «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: операція новонароджений дитина серце  
Матеріали по темі