Місто

Переселенці в готелі «Житомир» будуть мерзнути, якщо влада не встигне їх розселити до холодів

28 September 2018, 11:22

Котельня, яка забезпечує теплом готель «Житомир», де продовжують проживати переселенці, знаходиться в аварійному стані і не може працювати.

Про це під час виступу на сесії міської ради 27 вересня повідомив депутат Юрій Юзвинський (фракція Об’єднання «Самопоміч»).

«До мене звернулися мешканці, яких тимчасово розмістили в готелі «Житомир», переселенці із зони АТО, із заявою. На сьогоднішній день, є підтверджуючі документи і відповідні акти, котельня не може працювати, бо вона в аварійній ситуації. Сьогодні температура ще плюсова, а при мінусовій температурі я не знаю, як люди будуть проживати. Вони не знають, що їм робити, можливо їх будуть переселяти в інше місце, чи запустять нове обладнання в котельні», - сказав Юрій Юзвинський.

Мер Сергій Сухомлин відповів, що технічно зараз неможливо запустити нову котельню, бо там треба повністю міняти комунікації.

«Там треба робити капітальний ремонт самого готелю, чи за рахунок інвесторів, чи за рахунок міста. Там є до 40 сімей, які соціально незабезпечені і не можуть платити за те, щоб винаймати квартиру в Житомирі. Їм було запропоновано близько 40 кімнат у гуртожитках ПТУ, зараз на цій сесії ми виділяємо кошти на виготовлення технічної документації по землі для трьох ПТУ, і до кінця року ми повинні забрати ці ПТУ на баланс міста. Тоді вже в нас будуть важелі для того, щоб, можливо, розселити людей по цім гуртожиткам», - сказав мер Житомира.

Він доручив своїй заступниці Вікторії Краснопір зайнятися цим питанням – запропонувати людям гуртожитки, де є тепло. Депутат Юрій Юзвинський допитувався, чи встигнуть до холодів розмістити людей у гуртожитках.

«Я розумію, що в нас залишилося фактично два тижні до опалювального сезону і нам треба це зробити», - відповів Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, відповідно до рішення міськвиконкому «Про переміщення внутрішньо переміщених осіб з готелю «Житомир» КП «Агентство з управління майном» Житомирської міської ради», яке ухвалили 17 серпня 2016 року, відповідна робоча група мала здійснити вивільнення приміщень готелю «Житомир» з переселенням внутрішньо переміщених осіб, що не здійснили самостійний підбір житла, до гуртожитків закладів професійно-технічної освіти міста Житомира до 15 вересня 2016 року. На той час в готелі «Житомир» проживало близько 90 переселенців.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 серпня 2014 року в готелі «Житомир» проживали 68 переселенці зі східних областей України. В червні 2016 року обласне управління СБУ повідомляло про виявлення півтора десятки переселенців, які, повернувшись на тимчасово окуповані території, понад рік безпідставно одержували в Житомирі щомісячну адресну допомогу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада переселенці Юзвинський  
Матеріали по темі