Місто

За три години житомиряни віддали понад 400 голосів за проекти бюджету участі

1 October 2018, 14:14

1 жовтня 2018 року розпочато голосування за проекти громадського бюджету міста Житомира, переможці серед яких будуть профінансовані з міського бюджету і виконуватимуться в 2019 році.

Про це інформує сайт Житомирської мерії.

«Станом на 12:00 – віддано 408 голосів за проекти бюджету участі. Голосування триватиме до 10 жовтня 2018 року. У цьому році можна вибрати одночасно 4 найкращих проектів з-поміж 80 поданих жителями міста», - інформують у міській раді.

Проголосувати на сайті: https://zhytomyr-budget.e-dem.in.ua/#/

Авторизація голосуючих здійснюється в електронній системі за допомогою:

- BankID

- електронного цифрового підпису (ЕЦП)

Проголосувати в пунктах супроводу, працюють з 9.00 до 18.00, у вихідні з 11.00 до 15.00: Житомирська міська рада, Корольовська районна рада, Богунська районна рада.

Проголосувати за проект мають право особи за наявності паспорта громадянина України, які відповідають одному із зазначених критеріїв:

- місце проживання особи зареєстроване у місті Житомирі, що підтверджується відміткою в паспорті чи довідкою;

- особа навчається у місті Житомирі, що підтверджується паспортом та студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання.

Одна особа має проголосувати за два малих та два великих проекти.

Станом на 14:00 голосування на сайті бюджету участі виглядає ось так

5bb201c15ff64_original.jpg


Сині кружечки – проекти допущені до голосування

Сірі кружечки - не допущені до голосування

Нагадаємо, 14 вересня 2018 року, розглянувши апеляційні заяви, Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі погодила ще один проект до голосування: всього до голосування допущено 80 проектів.

Як повідомляв Житомир.info, переможцями бюджету участі у 2017 році стали 13 проектів, чотири з яких подав Валерій Онопрієнко: вони стосуються мікрорайону, депутатом від якого у міську раду обрана його дружина Тетяна. Також через скандал зняли з голосування три «бібліотечні» проекти бюджету участі, автором яких була директор комунального закладу «Централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради Лариса Харчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі голосування проекти  
Матеріали по темі