Місто

Оренду ділянки під скандальною забудовою в центрі Житомира міська рада продовжила ще на 5 років

1 October 2018, 16:48

Оренду земельної ділянки площею 0,0307 га на майдані Перемоги, 13-а продовжили ще на 5 років.

Таке рішення ухвалили на черговій сесії Житомирської міської ради 27 вересня.

Адреса земельної ділянки, де колись знаходилася «Смачна зупинка», а зараз – ресторан «S.O.M.», була в додатку до проекту рішення «Про поновлення договорів оренди землі громадянам та фізичним особам-підприємцям». Зауважень та пропозицій щодо цієї земельної ділянки у депутатів не було, за проект рішення «в цілому» проголосували 27 з 30 присутніх на той час у сесійній залі народних обранців: не було тих, хто проти чи утримався, не голосували троє депутатів від ВО «Свобода».

У додатку до проекту рішення зазначено, що ФОП Малиновський Павло Станіславович отримує в оренду на 5 років земельну ділянку на майдані Перемоги, 13-а площею 0,0307 га. Орендна плата за рік становитиме 53 тис. 524 грн. 84 коп. Вказано, що нерухоме майно, яке знаходиться на цій ділянці, зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 30 листопада 2017 року.

Нагадаємо, на сесії міської ради 30 травня 2013 року Малиновський Павло Станіславович, рідний дядько Олега Малиновського, отримав дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, проведення державної реєстрації та виготовлення детального плану території. Мова йшла про 0,05 га землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі за адресою: майдан Перемоги, 13-а. Дозвіл надавався на підставі витягу з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 15.01.2013 р. Олег Малиновський, мати якого є власницею павільйону на майдані Перемоги, на той час (2010-2015 роки) був депутатом Житомирської міської ради (фракція Партії регіонів) та членом земельної комісії міськради. На місцевих виборах 2015 року Малиновський балотувався до обласної ради від Блоку Петра Порошенка.

Як повідомляв Житомир.info, пункту з продажу квитків та «Смачну зупинку» відкрили на майдані Перемоги восени 2010 року. В березні 2016 року власник «Смачної зупинки» розпочав її реконструкцію. 11 червня цього ж року активісти повідомили, що ДАБІ з Києва скасувала декларацію про початок будівельних робіт, але Олег Малиновський говорив, що це не відміна, а просто штрафи за порушення. В серпні 2017 року колишній головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова розповіла, що подала до суду два позови стосовно «Смачної зупинки» Олега Малиновського: щодо анулювання рішення виконкому про право власності на об’єкт та стосовно знесення «самовільно побудованої» споруди. В жовтні 2017 року біля скандальної «Смачної зупинки» зняли будівельний паркан. 7 грудня цього ж року Богунський районний суд її позов задовольнив, Відповідач оскаржив це рішення в апеляційному суді, який 14 лютого 2018 року скаргу задовольнив і ухвалив скасувати рішення Богунського райсуду. Євгенія Черкасова звернулася до Верховного суду, який своєю ухвалою від 3 травня 2018 року відкрив касаційне провадження у даній справі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада Малиновський земля "Смачна зупинка"  
Матеріали по темі