Влада

Колишній головний архітектор Житомира виграла суд проти власника «Смачної зупинки»

7 December 2017, 12:50

Колишній головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова виграла суд проти власника «Смачної зупинки» на майдані Перемоги.

Богунський районний суд м.Житомира 7 грудня задовольнив позовні вимоги Євгенії Черкасової до виконкому Житомирської міської ради та Малиновської Лілії Олександрівни про визнання недійсним пункту рішення виконавчого комітету та скасування свідоцтва на право власності Малиновської на павільйон громадського харчування загальною площею 28,5 кв.м, розташований на майдані Перемоги, 13-а.

Рішення суду та його наслідки для власника об’єкту Житомир.info прокоментувала Євгенія Черкасова.

«Якщо апеляційний суд підтвердить рішення суду першої інстанції, то право власності на об’єкт, який реконструює Малиновський, буде анульовано. По суті у нього юридично – реконструкція павільйону, власність на який суд скасував. Це дає нам можливість подати позов про знесення того, що зараз будується. У нас написані звернення до ДАБІ України, щоб вони не реєстрували декларацію на введення в експлуатацію цього об’єкта. Я думаю, що рішення суду, яке ми отримали на руки, теж відправимо в ДАБІ, щоб це було підставою не реєструвати декларацію на ввід об’єкта в експлуатацію», - сказала Черкасова.

https://www.zhitomir.info/f/images/2017/12/07/170871/5a3bdbdc8bab8.jpg

Нагадаємо, на сесії міської ради 30 травня 2013 року Малиновський Петро Станіславович, рідний дядько Олега Малиновського, отримав дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, проведення державної реєстрації та виготовлення детального плану території.Мова йшла про 0,05 га землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі за адресою: майдан Перемоги, 13-а. Дозвіл надавався на підставі витягу з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 15.01.2013 р.

Житомир.info: Колишній головний архітектор Житомира виграла суд проти власника «Смачної зупинки»

Олег Малиновський, мати якого є власницею павільйону на майдані Перемоги, з 2010 по 2015 роки був депутатом Житомирської міської ради (фракція Партії регіонів) та членом земельної комісії міськради. На місцевих виборах 2015 року Малиновський балотувався до обласної ради від Блоку Петра Порошенка.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2016 року власник «Смачної зупинки» розпочав її реконструкцію. 11 червня цього ж року активісти повідомили, що ДАБІ з Києва скасувала декларацію про початок будівельних робіт, але Олег Малиновський говорив, що це не відміна, а просто штрафи за порушення. 21 липня люди з плакатами на захист підприємця та його об’єкту прийшли на сесію Житомирської міської ради, але депутати питання «Смачної зупинки» на сесії не розглядали. Влітку 2017 року підприємцю дорікали, що з павільйону громадського харчування у 28,5 кв. м він заволодів територією у 450 квадратів та будується в охоронній зоні національної пам’ятки архітектури – Спасо-Преображенського собору. На що Олег Малиновський відповідав, що відстояв у суді містобудівні умови, а його об’єкт не заходить в охоронну зону пам’яток, а лишень межує з нею. Тоді ж колишній головний архітектор Євгенія Черкасова розповіла, що подала до суду два позови стосовно «Смачної зупинки» Олега Малиновського: щодо анулювання рішення виконкому про право власності на об’єкт та стосовно знесення «самовільно побудованої» споруди. В жовтні біля скандальної «Смачної зупинки» зняли будівельний паркан.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Черкасова Малиновський суд смачна зупинка архітектура конфлікт 
Матеріали по темі