Місто

У Житомирі Координаційна рада бюджету участі перевірятиме на «чесність» голоси студентів фармколеджу

3 October 2018, 18:21

У Житомирі студенти фармколеджу від ранку 3 жовтня масово голосують за 4 проекти бюджету участі, які стосуються мікрорайонів Корбутівки та Мальованки. Свій вибір останні пояснюють по-різному. Одні натякають, що голосують не за власним бажанням, інші навпаки, переконують, що свідомо роблять свій вибір. У коментарі Житомир.info секретар міськради Наталія Чиж повідомила, що зранку 4 жовтня скликають екстрене зібрання членів Координаційної ради бюджету участі, позаяк це схоже на «каруселі» й студентів змушують голосувати за визначені проекти.


«Це зранку було стільки, вони підходили групами по 30 людей і стояли аж на виході, не поміщалися. Дуже прикро, що повторюється ситуація минулого року, тому що всі житомиряни пам’ятають, що ми зняли проекти з голосування - це наші бібліотечні системи, тому що був долучений адмінресурс до голосування і тоді Координаційна рада прийняла рішення, і ми зняли його з голосування. Сьогодні, на жаль, приходять студенти великими групами, їх тут знаходиться більше 100 людей одночасно і вони всі говорять, що вони з фармацевтичного коледжу і вони не приховують, що їм сказали прийти і проголосувати. Я їх всіх зупинила та звернулась. Кажу: скажіть мені будь ласка, за які проекти ви прийшли голосувати, вони не знали, що відповісти. Ми розуміємо, що дітей змушують. Так само, до нас зателефонував Руслан Годований, член виконкому, і сказав, що у нього є звернення батьків, що їхніх дітей змушують ходити голосувати. Я сказала: друзі, зупиніться, у нас є стенди, ідіть ознайомтеся, є 80 прекрасних проектів, виберіть для себе гарний проект, проголосуйте, але будьте дорослі. Що ми бачимо, відбуваються просто «каруселі». Завтра на 10 ранку скликаємо терміново Координаційну раду і ми будемо приймати рішення, або знімаємо проекти з голосування, або обнуляємо сьогоднішні голоси по цим проектам. Голосування має бути чесним - це головний принцип Бюджету участі», - розповідає секретар Житомирської міської ради Наталі Чиж.

Депутат Житомирської обласної ради Володимир Кропивницький у коментарі Житомир.info сказав, що знімати проекти з голосування – буде неправильно, мають бути підстави.

«По-перше, я не знаю хто-кого просив, але ми просили весь район, коли було свято Корбутівки та Мальованки два тижні тому. Ми популяризували повністю всі бюджети участі, які стосуються Корбутівки та Мальованки. Чи комусь не дай Бог гроші платив, чи змушував – такого не було. Ми за те, аби голосування пройшло. Якщо сьогодні студенти, а завтра бабусі будуть підтримувати – я бачу тільки позитив у цьому. Студенти також живуть у нас тут, і ми роздаємо ці листівочки, і я теж допомагаю, аби ці проекти пройшли, бо мені це цікаво, адже хочеться щось зробити. Бюджетні кошти зараз «вибити» дуже тяжко – вони спрямовуються чомусь на інші райони. Я також маю свій голос, і я голосую, і моя дружина, депутат. Люди, вони визначаться, але я не хочу, аби люди перекручували цю інформацію. Сьогодні який вік? Вік прогресу. Студенти силою ніколи не прийдуть голосувати. Якщо завтра, наприклад, студенти ЖДТУ, де я закінчував наш університет, прийдуть голосувати за музей каменю, і я думаю, що вони підтримають такий гарний проект… І теж будуть люди. То що це означатиме, що їх хтось підкупляв чи вмовляв?! Можна перекрути все. Я думаю, що потрібно підтримувати активність студентів, й всі верстви населення. І я за те, аби переміг той проект, де громада більш зацікавлена та згуртована. Я навіть і не був в цьому закладі (мова йде про фармколедж, - уточ.). Був 2-3 роки назад, виступав там, деякі гарні речі розповідав. Хай проводять розслідування, але знімати проект – це буде неправильно, і мене ніхто в цьому не звинуватить, що я комусь не дай Бог… Аби зняти проекти з голосування – спочатку мають бути підстави», - наголосив Володимир Кропивницький.

Як повідомляв Житомир.info, 14 вересня 2018 року, розглянувши апеляційні заяви, Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі погодила ще один проект до голосування: всього до голосування допущено 80 проектів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чиж Кропивницький фармколедж студенти бюджет участі голосування  
Матеріали по темі