Влада

Поліція оприлюднила список доріг у Житомирській області, де будуть використовуватися пристрої вимірювання швидкості

8 October 2018, 09:18

З 8 жовтня патрульна поліція Житомирської області починає використовувати пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Використовуватися пристрої будуть на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення.

«Патрульна поліція використовуватиме TruCam лише із розміщенням дорожніх знаків, що повідомляють про фото- відеофіксацію порушень, на ділянках автодоріг міжнародного значення та в містах із підвищеним рівнем аварійності унаслідок перевищення швидкості. У місцях фіксації порушень швидкісного режиму перебуватимуть службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору. Протягом першого тижня патрульна поліція використовуватиме TruCam у пілотному режимі для профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення. Для запобігання зловживанням та корупційним ризикам пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке корегування даних», - поінформували у патрульній поліції.

Також, 7 жовтня було оприлюднено інформацію про те, на яких дорогах в Житомирській області стоятимуть патрульні з пристроями вимірювання швидкості: М-07 Київ-Ковель-Ягодин та М-06 Київ-Чоп.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 8 жовтня 2018 року в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів. Житомирська область отримала поки що два таких пристрої.

19 та 20 вересня 2018 року на замовлення університету в Житомирі та області збирали дані щодо порушення водіями швидкості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульні дорога вимірювання швидкості  
Матеріали по темі