Місто

У житомирському сквері на Лятошинського вже встановили бордюри та уклали частину плитки

22 October 2018, 12:39

Активно тривають роботи з реконструкції скверу на розі вулиць Лятошинського та Небесної сотні в Житомирі.

Про це 22 жовтня інформує прес-служба Житомирської міської ради.

«Оскільки проектом передбачено, що сквері буде висаджено багато квітів, декоративних кущів та дерев – на даний час вже підведено всі комунікації для автоматизованого поливу. Також встановлено електророзв’язку для зовнішнього освітлення. Вже повністю викладено всі бордюри та укладено частину плитки», - розповідає головний архітектор міста Юрій Безбородов.

За його словами, паралельно тривають роботи з виготовлення вуличних меблів для скверу. Висадженням дерев, кущів та квітів планують зайнятися весною, наступного року.

У сквері буде встановлено нове освітлення, облаштовано великий дитячий майданчик, будуть навіть столи для гри у шахи. В центрі скверу облаштують майданчик для спілкування, а на бокових алеях «зросте» кількість місць для відпочинку. Крім того, у сквері будуть встановлені велопарковки та з’явиться громадська вбиральня з облаштуванням доступу для маломобільних верств населення. У реконструйованому сквері буде встановлено освітлення і відеонагляд, який підключать до системи «Безпечне місто».

Нагадаємо, 12 жовтня Житомир.info повідомляв про те, що у сквері на Лятошинського провели комунікації та почали викладати плитку.

Як повідомляє Житомир.info, сквер на Лятошинського має бути сучасним, зеленим, з світлодіодним освітленням, зручними лавками та столами для шахів. Проект реконструкції скверу затвердили на засіданні виконкому 22 червня цього року. Спонсором реконструкції є нардеп Вадим Кривенко. Переможцем тендеру на реконструкцію скверу стало ТОВ «АртХаус» з пропозицією виконати роботи за 4 млн 937 тис. 722 грн. 3 серпня сквер на Лятошинського огородили будівельним парканом. Роботи по реконструкції разом з висадкою дерев планували завершити до кінця жовтня 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лятошинського Безбородов сквер плитка  
Матеріали по темі