Політика

Центрвиборчком не скасував вибори у двох ОТГ Житомирської області, які опинилися під загрозою через позов нардепа

10 November 2018, 16:34

Центральна виборча комісія не скасувала вибори у 34 об’єднаних територіальних громадах, які були під загрозою, а взяла до відома ухвалу окружного адміністративного суду міста Київ про забезпечення адміністративного позову депутата Артема Вітка шляхом зупинення дії рішень місцевих рад про добровільне об’єднання до вирішення спору. У цьому списку – дві громади з Житомирської області: Вчорайшенська сільська ОТГ Ружинського району та Вільшанська сільська ОТГ Чуднівського району. Відповідну постанову ЦВК прийняла на засіданні 8 листопада.

Про це 9 листопада повідомила прес-служба мережі ОПОРА у Житомирській області.

Як зазначають члени ЦВК, судовий процес у справі триває, і якими будуть подальші рішення суду, невідомо.

Свою постанову разом з копією ухвали суду ЦВК надіслала відповідним територіальним виборчим комісіям та органам державної влади для ознайомлення.

На думку секретаря ЦВК Наталії Бернацької, саме ці органи визначатимуть, чи відбудуться вибори в цих громадах.

За інформацією мережі ОПОРА, Чуднівська районна виборча комісія інформацію від ЦВК отримала, і виборчий процес у Вільшанській ОТГ триває. У Вчорайшенській сільській виборчій комісії Ружинського району ухвалу від ЦВК ще не отримували.

Нагадаємо, 6 листопада 2018 року в реєстрі судових рішень було оприлюднено ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва щодо адміністративного позову народного депутата України Артема Вітка до Мінрегіонбуду України та 34 місцевих рад, серед яких і дві ОТГ Житомирської області, де вибори заплановані на 23 грудня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня Центрвиборчком призначив дату виборів у 7 новостворених ОТГ Житомирської області.

25 жовтня 2018 Центрвиборчком розподілив субвенцію з держбюджету на проведення перших виборів: Житомирська область отримає майже 3 млн грн. 1 листопада 2018 ЦВК скасувала вибори в Романівський селищній ОТГчерез судові позови представника громади села.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ОТГ ОПОРА ЦВК Центрвиборчком  
Матеріали по темі