Місто

Головний пластун Житомира розповів, як виховуватимуть характер, свідомість та патріотизм у молоді

14 November 2018, 12:13

Пластовий молодіжний центр у Житомирі прагне згуртувати молодіжні рухи, організації та владу в напрямку національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Про це під час брифінгу 14 листопада в міськраді говорили директор пластового центру Максим Швець та мер міста Сергій Сухомлин. Разом із тим, останні зауважили пластунські проекти реалізовуватимуться у вигляді майстер-класів, виставок, краєзнавчих мандрівок та фестивалів.


«Питання виховання молоді стоїть дуже гостро і в умовах фактичної російської агресії, у тому стані, якому зараз перебуває країна, дуже класно, що директор цього центру Максим Швець - це людина, яка пройшла і АТО, яка чітко розуміє завдання, які перед ним стоять», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Ми починаємо роботу Пластового молодіжного центру. Працюємо на основі стратегій національно-патріотичного виховання дітей і молоді, що підписав президент України. Основною діяльністю є об’єднання всіх зусиль і консолідації організацій для того, щоб ефективно гуртувати молодь, проводити різного роду конкурси, фестивалі, мандрівки. Конструктивно готувати молодь, яка буде активною і в громадському житті, і в державницькому аспекті. Уже формуються виховні частини пласту в Житомирі, ми набираємо гуртки, маю надію, що сформуються курені і ці структурні одиниці будуть займатися скаутською методикою виховання, брати участь у житті міста. Ми хочемо зосередити увагу молоді, вона має залишатися у місті, знаходити собі місце роботи. Тому, ми вважаємо, що від певного емоційного бажання чимось займатися чи то спортом, культурою, мистецтвом, військовою справою, направити людину в практичне русло, щоб вона тут знайшла для себе місце, була прикладом для інших і спонукала тих же молодих людей, які тут народжуються, працюють, навчаються, далі розвивати місто і країну в цілому», - розповідає директор Пластового молодіжного центру Максим Швець.

Що ж до фінансування, то цьогоріч жодних коштів на утримання пластового центру не передбачалось. Втім, у 2019 таки планують виділити з бюджету міста 420 тис. грн, які підуть виключно на нарахування заробітної плати працівникам центру.

«На сьогоднішній день фінансування цього центру немає, до кінця року ми плануємо працювати тільки за рахунок благодійних коштів і тих спонсорів, які будуть працювати з Пластовим молодіжним центром. З наступного року ми закладаємо абсолютно невеликі заробітні плати на три посади, які будуть забезпечувати діяльність комунальної установи, який об’єднає молодіжний рух», - говорить заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

Наразі Пластовий молодіжний центр не має приміщення. Однак за словами мера, ймовірно, що після завершення реконструкції Корольовської ради, пластуни оселяться там. А поки з ними можна зв’язатися через соцмережі, - наостанок зауважили пластуни Максим Швець та Максим Вікарчук.

За даними учасників брифінгу, подібні пластові центри вже створені у семи містах України: в Рівному, Вінниці, Івано-Франківську, Тернополі, Ужгороді, Львові та Бучі, з яких 120 – знаходяться у комунальній формі власності.

Як повідомляє Житомир.info, 12 квітня 2018 року на сесії міської ради депутати підтримали створення Пластового молодіжного центру Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Швець Сухомлин Краснопір пластун  
Матеріали по темі