Події

​Житомирську школярку, яку «виставили» з класу, розшукували з поліцією, батьки звернулися до прокуратури

22 November 2018, 13:11

Ученицю 9 класу житомирської школи №28, що на Крошні, вчителька не пустила на урок англійської мови, після чого дівчина вимкнула мобільний телефон і пішла зі школи у невідомому напрямку.

Школярку розшукували з поліцією, - розповіла Житомир.info її мама, житомирянка Тетяна.

«Подія мала місце у п’ятницю, 16 листопада цього року. За день до того ми написали заяву на ім’я директора школи із проханням перевести доньку в іншу підгрупу з англійської мови. Заяву прийняли, а директор Яніна Анатоліївна Глінчевська підписала. Але, як виявилося, учительку підгрупи щось у цій ситуації не влаштувало, і вона, по суті, «виставила» мою доньку з класу, аргументувавши це тим, що «питання ще не вирішено», і вона має йти в іншу підгрупу, хоча документи були підписані і зміни в журналі проведені. Під час уроку донька зайшла до класу, де проводив урок інший вчитель, забрала речі і пішла зі школи. Вона була у стресі. Телефон був поза зоною, ми були вимушені звернутися до поліції. За допомогою правоохоронців дівчинку розшукали», - розповіла Тетяна.

Жінка каже: дівчина ні з ким не конфліктувала, з вчителями також мала нормальні стосунки. У іншу підгрупу школярку вирішили перевести батьки. 19 листопада батько дівчини написав заяву до Житомирської місцевої прокуратури з проханням розібратися в ситуації «неправомірних дій з боку адміністрації ЗОШ №28 м. Житомира» стосовно їхньої неповнолітньої доньки.

У розпорядженні Житомир.info є копії заяви батька до директора школи з проханням перевести доньку в іншу підгрупу, талону-повідомлення Житомирського відділу поліції про заяву батьків щодо зникнення доньки та заяви до прокуратури.

«Згідно з заявою від 15.11.2018 р., підписаною директором ЗОШ №28 м. Житомира Глінчевською Яніною Анатоліївною про переведення доньки до ІІ групи з англійської мови (до вчителя …), класним керівником було ознайомлено вчителя і проведено зміни в журналі. 16.11.2018 мою доньку було не допущено до уроку англійської мови і виставлено з аудиторії. Це призвело до приниження та глибокої психологічної травми. У дитини було відчуття нудоти. Після чого дитина під час уроку англійської мови пішла зі школи у невідомому напрямку. На телефонні дзвінки не відповідала (телефон був вимкнутий). Дружина була змушена викликати поліцію для розшуку неповнолітньої. Поліція, приїхавши до школи, опитувала учнів і вчителів. Під час оперативних дій працівниками поліції дитина була знайдена. Станом на 19.11.2018 ситуація з відвідуванням уроків англійської мови не вирішена з боку адміністрації ЗОШ №28 м. Житомира», - йдеться у заяві батька школярки.



У школі №28 Житомир.info розповіли, що про ситуацію знають і вже начебто її врегулювали, а мама дівчинки є керівником класу, де та навчається.

«Там мама є класним керівником цього класу. Я дійсно погодила їх заяву про переведення доньки в іншу групу з англійської мови, але мала погодити ще з учителем. Наскільки мені відомо, того дня дівчинка перед уроком підійшла до вчительки англійської мови. Вчитель їй сказала спокійно, без тиску, що цього дня ти навчатимешся в тій групі, де й була, а вже в понеділок ми прийдемо до загального рішення. Я зрозуміла так, що дівчинка знайшла в підсобці маму, сказала їй про відповідь учительки, і мама їй відповіла, що зараз проведе урок, а потім далі щось вирішуватимуть. Дівчинка пішла у клас, в ту групу, де вона навчалась, забрала речі і пішла зі школи. Мама прийшла до мене і повідомила, що їй треба шукати доньку. Протягом кількох годин дівчинку знайшли, вона була вдома. Телефон вона вимкнула. Мама без мого відома викликала поліцію, це її право, хоча як класний керівник вона повинна була мені повідомити. Зараз ситуація вирішена так: дівчинка навчається в тій групі, в якій вона хотіла. З понеділка (19 листопада, ред.) я дала наказ про переведення. На мою думку, конфлікт вирішений. Претензій до вчителя батьки не мають, я розмовляла з мамою як з класним керівником. Заняття з англійської мови у групі з цього понеділка веде завуч школи, яка курує англійську мову. Фахівець вищої категорії, старший вчитель», - сказала у коментарі сайту директор ЗОШ №28 Яніна Глінчевська.

Про заяву до прокуратури директорка знає, хоч не бачила її, і вже мала розмову з цього приводу із заступницею Житомирського міського голови, яка курує питання освіти (Вікторія Краснопір, ред.).

«Більше я нічого не хочу зайвого говорити», - сказала Яніна Глінчевська.

Нагадаємо, із 2015 року ЗОШ №28 м. Житомира носить ім’я гетьмана Виговського. Школа відзначена Подякою Президента України, грамотою МОН України, має грамоти міського та обласного управлінь освіти. У 2016 школа №28 перемогла у конкурсі на кращий сценарій проведення «Свята першого дзвоника».

У вересні 2017 року дружина президента Марина Порошенко та віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко оглядали новостворену медіатеку в школі №28.

Фоторепортаж свята останнього дзвінка 2018 року в ЗОШ №28 можна переглянути тут.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 в житомирській школі №8 на майдані Згоди, 5 працювала поліція через самогубство однієї з учениць.



Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школярка розшук школа Глінчевська  
Матеріали по темі