Влада

​Житомир отримав ще 2,4 млн грн медичної субвенції: питання по зарплатах медиків до кінця року закрите

28 November 2018, 11:34

28 листопада на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради розглядали питання про розподіл субвенції з державного бюджету.

«Ми отримали медичну субвенцію - 2 млн 368,3 тис. грн. Ця сума нам надійшла додатково до розподіленої нами на попередньому засіданні виконкому суми 13,5 млн грн. Відповідно, ця сума забезпечує в повному обсязі потребу для розрахунків по заробітній платі до кінця поточного бюджетного року», - доповіла директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук.

За словами мера Житомира Сергія Сухомлина, завдяки субвенції питання зарплати медикам у цьому році вирішено, залишається ще закрити питання по зарплаті освітянам.

«До кінця року питання по зарплаті нашим медичним працівникам вирішено. У нас ще є недостатність по освіті. Але медична субвенція, фактично, питання по зарплаті медикам закрила», - зазначив міський голова.

«Крім того, нам ще надійшла субвенція на заходи щодо соціально-економічного розвитку - 5 млн 977, 577 грн. А це майже 6 млн грн. Ця сума спрямовується на капітальний ремонт скверу, в обсязі 1 млн грн, і решта на реконструкцію спортмайданчиків по місту Житомиру. Крім того, ми очікуємо, але будемо просити вас розподілити вже на наступних засіданнях ще додаткову субвенцію на заходи соціально-економічного розвитку. Поки що офіційно ця субвенція ще не підтверджена», - додала Діна Прохорчук.

Міський голова Сергій Сухомлин додав, що 5 млн 977 тис. 577 грн – кошти, які будуть перехідними на наступний рік і їх зможе місто використати в 2019 році.

Нагадаємо, 14 листопада влада Житомира очікувала отримати кошти після розподілу медичної субвенції з держбюджету, яка дозволила б на 80% вирішити питання із зарплатами медичних працівників до кінця року.

Як повідомляв Житомир.info, Житомир отримав ще 1 млн грн субвенції на сквер та 4 млн грн на спортмайданчики, які не встигнуть зробити до кінця року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата медицина лікар субвенція виконком  
Матеріали по темі