Влада

Житомир нарешті підписав угоду з ЄБРР щодо кредиту на закупівлю нових тролейбусів, які очікують влітку 2019 року

29 November 2018, 16:14

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин підписав договір позики між Житомирським ТТУ та Європейським банком реконструкції і розвитку. Угода передбачає фінансування купівлі тролейбусів для міста, а також прокладання нових ліній.

Про це Сергій Сухомлин 29 листопада написав у Facebook.

«Важливий крок на шляху до модернізації громадського тролейбусного транспорту! Щойно підписали договір позики між житомирським ТТУ та Європейським банком реконструкції і розвитку. Далі – оголошення тендеру і складна процедура закупівлі. За прикладом міст, які брали участь у цій програмі раніше, терміни постачання з моменту отримання передоплати – 40-50 тижнів. Ми плануємо придбати близько 50 нових тролейбусів для нашого комунального підприємства та побудувати нові тролейбусні лінії за рахунок грантових коштів», – написав Сухомлин.

Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук у дописі на своїй сторінці у Facebook зазначив, що поставка перших тролейбусів очікується вже влітку 2019 року.

Нагадаємо, кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку в розмірі 12 мільйонів євро (10 млн євро – кредит, 2 млн євро – безповоротна фінансова допомога) заоучається.для реалізації інвестиційного проекту «Проект модернізації громадського тролейбусного парку м. Житомир», який передбачає закупівля 49 тролейбусів з запасними частинами, діагностичним обладнанням та миючим комплексом та будівництво нової тролейбусної лінії протяжністю 4,5 км. У жовтні 2018 року Дмитро Ткачук розповів в якому районі планують розширення контактної мережі та, власне, наскільки доцільно брати кредит, який, за попередніми підрахунками, доведеться погашати упродовж 10 років.

Як повідомляв Житомир.info, ще 13 жовтня 2017 року мер Сергій Сухомлин, перший заступник начальника Житомирського ТТУ Олег Таможський та представниця ЄБРР Марина Петров підписали тристоронню угоду «Про підготовку кредитного фінансування», яка передбачає строки погашення кредиту до 13 років включно з трирічною відстрочкою погашення основної суми. В березні 2018 року на сайті ЄБРР було опубліковане повідомлення про відповідну закупівлю. На брифінгу 12 червня цього року мер говорив, що в липні очікують оголошення тендеру Європейського банку реконструкції розвитку на закупівлю не менше 40 нових тролейбусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угода договір Сухомлин кредит ЄБРР  
Матеріали по темі