Влада

​За рік перевізники Новограда-Волинського отримали за пільговиків більше 5 млн грн, - мер

28 December 2018, 11:43

У місті Новоград-Волинський Житомирської області у 2018 році на відшкодування проїзду пільговиків з міського бюджету витратили більше 5 мільйонів гривень.

Про це у своєму річному звіті 27 грудня сказав мер Новограда-Волинського Віктор Весельський. Текст звіту розмістили на сайті Новоград-Волинської міської ради.

«Протягом 2018 року пасажирським автотранспортом перевезено по місту біля 3 мільйонів пасажирів. У тому числі перевезено більше 1 мільйона пасажирів пільгових категорій. На відшкодування витрат на їх перевезення з міського бюджету виділено більше 5 млн. грн», - сказав мер.

«Виступ очільника міста супроводжувався показом слайдів з демонстрацією результатів проведеної роботи. Усі бажаючі мали змогу задати запитання Віктору Леонідовичу за допомогою мікрофонів у залі або ж у письмовій формі. Відбулася відверта, конструктивна розмова міського голови із представниками громади», - запевняє міськрада.

Нагадаємо, у січні 2016 року тодішній голова ОДА Сергій Машковський говорив, що в області проживає 360 тисяч громадян пільгових категорій, які мають право на безкоштовний проїзд, але в державному бюджеті не передбачена субвенція на компенсацію за перевезення пільговиків. За інформацією ОДА, для компенсації за перевезення пільговиків всіх категорій на 2018 рік області треба було мінімум 150 млн грн, а в місцевих бюджетах на це передбачили лише 24 млн грн. Кому і скільки платять ОТГ, міськради та сільради області за перевезення пільговиків у Житомирській області, читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2018 Житомирська ОДА повідомляла, що за пільговиків перевізникам вже перерахували 7,8 мільйона.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевізник пільговик компенсація Весельський  
Матеріали по темі