Місто

​За рік Житомирське ТТУ відремонтувало 5 тролейбусів і трамвай, витративши 3 млн грн

2 January 2019, 17:08

У Житомирському ТТУ капітально відремонтували тролейбус-«гармошку», якій вже більше 20 років, а невдовзі на вулиці міста вийде ще один «рогатий», якого відновлюють у депо на вулиці Ольжича.

Про це наприкінці 2018 року повідомив сайт Житомирського трамвайно-тролейбусного управління.

«Цього тижня містом почне курсувати ще один капітально відремонтований тролейбус. «Гармошці» №2065, якій вже 21 рік, дали нове життя. Було відремонтовано кузов, замінено гуму, покриття стелі та підлоги, встановлено нові сидіння. Зовні машина була пофарбована у біло-зелені кольори», - поінформувало ЖТТУ 25 грудня, а 27 грудня запевнило: на початку 2019 року управління випустить на лінію ще один капітально відремонтований тролейбус.

Щоб дізнатися, скільки коштів витрачається на відновлення старого електротранспорту та скільки економить ТТУ, не купуючи нові машини, Житомир.info направив інформаційний запит на КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». І 2 січня 2019 року отримав відповідь за підписом в. о. начальника управління В. Малика (на час зимової відпустки керівника Євгенія Демчика).

Так, на ремонт тролейбуса-«гармошки», про який повідомлялося 25 грудня, ТТУ витратило майже 677 тисяч гривень коштів підприємства.

Усього протягом 2018 року ЖТТУ від реставрувало 1 трамвай 1984 року випуску та 5 тролейбусів, найстарішому з яких 37 років. На відновлювальний ремонт рухомого складу у 2018 році підприємство використало 3 мільйони 68 тисяч гривень (за даними ТТУ, орієнтовна вартість нового тролейбуса 5,5 млн грн).

«Капітальний ремонт тролейбусів проводиться у ремонтній майстерні по вул. Ольжича, 1 у Житомирі, ремонт трамваїв - у трамвайному відділенні ТТУ на вул. Вітрука, 11», - йдеться у відповіді управління:

Нагадаємо, в липні 2018 року житомирським журналістам показали «кладовище» старих тролейбусів і трамваїв, найстаршому з яких був 41 рік. За словами заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука, рухомий склад списали, щоб звільнити місце для нових тролейбусів, які у 2019 році планують закупити за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як повідомляв Житомир.info, Євгеній Демчик став начальником ТТУ у вересні 2018. Під час річного звіту мер Житомира Сергій Сухомлин говорив, що в новому році місто отримає лише частину з 50 нових тролейбусів.

Як у Житомирі ремонтують старі тролейбуси, дивіться тут.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус трамвай ТТУ  
Матеріали по темі