Місто

Житомирська міська рада повернула у комунальну власність ділянку біля стадіону «Спартак», яку здавали в оренду

11 January 2019, 17:42

Житомирська міська рада вирішила припинити право користування ФОП земельною ділянкою на вул.Хлібна, 22-б біля стадіону «Спартак».

Відповідне рішення сесії, яке ухвалили 18 грудня 2018 року, опублікували на сайті міської ради 11 січня.

У проекті рішення пункту щодо земельної ділянки, яку орендує ФОП Литвиненко В.В., не було, цю пропозицію вніс на сесії 18 грудня депутат від Об’єднання «Самопоміч» Олександр Рибак.

«Вносимо рекомендацію Рибака Олександра за заявою директора дитячо-юнацької спортивної школи про припинення користування земельною ділянкою у зв’язку з реконструкцією «Спартака», - повідомила під час розгляду проекту рішення «Про припинення права користування земельними ділянками» секретар міськради Наталія Чиж.

Пропозицію підтримали 30 депутатів з 34 присутніх (всього в міській раді 42 депутати). Не голосував мер Сергій Сухомлин, який на той час був відсутній в сесійній залі, голова фракції Радикальної партії Ляшка Олександр Ракович та депутат цієї фракції Ірина Ярмоленко і депутат від Опозиційного блоку Володимир Шуст.

zemla-spartak0

У документі зазначається, що припиняється право користування земельною ділянкою, яке було надано рішенням №305 від 06.09.2016 року «Про поновлення договорів оренди земельних ділянок громадянам та фізичним особам-підприємцям». Пункт 3 стосувався безпосередньо ФОП Литвиненко В.В. і там зазначалося: «передбачити в договорі умову стосовно можливості розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку у разі необхідності використання земельної ділянки для потреб Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся».

Нагадаємо, 21 липня 2016 року Житомирська обласна рада передала у власність територіальної громади міста Житомира цілісний майновий комплекс дитячо-юнацької спортивної школи «Полісся», який включає стадіон «Спартак».

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2017 року на повторних торгах тендер на реконструкцію стадіону виграла житомирська фірма «Комунальник»: відповідно до договору від 29 листопада 2017 року, фірма «Комунальник» мала отримати за реконструкцію стадіону 21 млн 837 тис. 134 грн, в жовтні до цієї суми додали ще 21 млн 620 тис. 202,80 грн.19 березня 2018 року мер Сергій Сухомлин повідомив про початок реконструкції стадіону «Спартак». На початку серпня мер говорив, що фактично місяць був втрачений через дощі, але сподівався, що до кінця року об'єкт здадуть. На початку жовтня начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов пояснював, що завершення реконструкції стадіону «Спартак» залежить від погоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада земля стадіон ДЮСШ "Спартак"  
Матеріали по темі