Місто

​Житомир може отримати 40 млн грн з держбюджету на будівництво Палацу спорту в парку

17 January 2019, 09:30

Влада Житомира виділила кошти на проектну документацію щодо будівництва Палацу спорту в міському парку культури та відпочинку і вже в 2019 році розраховує отримати близько 40 млн грн з державного бюджету.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав 15 січня в інтерв’ю Житомир.info.

«Є проект, про який я поки з обережністю кажу: ми виділили гроші, і зараз буде оголошений тендер на проектну документацію. Якщо все нормально, то ми в цьому (2019) році можемо з державного бюджету отримати перший транш грошей на будівництво Палацу спорту в парку. Поки мова йде про суму близько 40 мільйонів гривень. Ці гроші (на палаци спорту) вже закладені в бюджеті: 200 мільйонів закладено для міст, зараз у них є вільні 40 мільйонів, і ми поки в цій квоті, від нас чекають проект», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також розповів про плани до кінця 2019 року завершити реконструкцію стадіону «Спартак» на Грушевського.

«Я говорив, що будемо сподіватися, що встигнемо до травня місяця, але тут багато «підводних каменів» в плані фінансування і всього іншого. Ми повинні були по ньому в минулому році отримати гроші ДФРР, близько 10 мільйонів, і так ми їх і не отримали, тому що це були гроші спецфонду, який не був виконаний, чи не був наповнений. Можливо, це скоректує якось терміни, але в будь-якому випадку стадіон «Спартак» ми в цьому році здамо. Там, за великим рахунком, залишилося не так багато роботи», - сказав міський голова.

Повністю інтерв’ю з мером читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, проектні пропозиції від архітектурних бюро для будівництва мультифункціонального спорткомплексу на Старому бульварі приймали до квітня 2018 року. У травні 2018 департамент містобудування оприлюднив проектні пропозиції майбутнього спорткомплексу в житомирському парку.

Як виглядатиме житомирський стадіон «Спартак» після реконструкції, дивіться тут. Відповідно до договору від 29 листопада 2017 року, фірма «Комунальник» мала отримати за реконструкцію стадіону 21 млн грн. Пізніше до цієї суми додали ще 21 млн грн, і сумарна вартість оновлення «Спартака» становить майже 43,5 мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Палац спорту спорткомплекс парк Сухомлин  
Матеріали по темі