Місто

Депутати хочуть розібратися з ремонтом житомирського Центру захисту тварин, де відсутня вентиляція й поцвілі стіни

22 January 2019, 12:43

Скільки ще коштів потрібно на ремонт приміщення, де знаходиться Центр захисту тварин, та що зробили за виділені раніше бюджетні гроші – про це говорили 21 січня на засіданні комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій.

Про результати виїзного засідання за участю представників гуманітарної комісії розповів голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв та повідомив про основні виявлені проблеми.

«Капітальний ремонт цього приміщення складався з трьох черг. На сьогоднішній день зроблена тільки одна черга, не зроблена вентиляція, не зроблене утеплення самого приміщення – фасаду і покрівлі, і капітальний ремонт даху взагалі не входив в капремонт цього приміщення, його взагалі в проекті не було. Замовником було УКБ (управління капітального будівництва), тоді начальником був Болейко, проектант – «Майстерня», технагляд – Голик. Ми говорили про те, що на сьогоднішній день треба зробити обстеження цього приміщення, акт дефектування, внести зміни в той кошторис, або зробити новий кошторис, щоб подивитися, скільки на сьогодні потребує коштів цей капітальний ремонт, бо насправді дуже багато робіт не було зроблено. У проекті була вентиляція, але її не зробили, бо було обмежене фінансування. Зробили те, що могли зробити, а решту мали зробити за додатково виділені кошти. Кошти так і не виділили, тому й інші роботи не проводили», - пояснив Юрій Мойсеєв.

Член комісії, голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк пропонувала провести розслідування: визначити винного і з’ясувати хто і за які кошти буде ремонтувати те, що вже зараз треба переробляти.

«Кожен, хто робить, визначає, що вигідніше. Якщо вдома ми робимо, то робимо по-господарськи: я вдома ніколи не буду білити стіну, якщо розумію, що тече з даху. Це логічно для любої людини, навіть для жінки, вже не говорячи про те, що тут є забудовники, тут є замовники, ті, хто витрачає бюджетні кошти. Це вже не смішно», - обурювалася Любов Цимбалюк.

Директор КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник уточнила, що проведені роботи коштували 2 мільйони гривень, за ці гроші були введені в експлуатацію 548 кв. м приміщення.

«В мене є тільки та інформація, яка була передана з балансу замовника – КАПТ-0628 про першу чергу реконструкції – 548 кв.м. Друга черга – це мала бути реконструкція більше 600 кв. м, і загальна площа б складала 1200 кв. м. Про другу чергу я почула лише нещодавно на виїзній комісії», - зауважила Олександра Мельник.

Представники управління капітального будівництва повідомили, що загалом проект реконструкції коштував близько 5 млн грн, і визначення черг будівництва проектом не передбачалося, послідовність робіт визначав балансоутримувач – комунальне підприємство КАТП-0628.

«В мене є пропозиція – хай наш аналітичний відділ, КРУ наше місцеве, хай визначить, що відбувалося, поетапно: коли виділялися кошти, на які цілі. Давайте хоча б внутрішньо розберемося для того, щоб можна було зрозуміти, що далі робити», - запропонувала Любов Цимбалюк.

Голова комісії доповнив цю рекомендацію своєю пропозицією.

«Друга рекомендація: УКБ разом з проектантом, з технаглядом провести обстеження приміщення, подивитися, що треба зробити, щоб воно було в нормальному стані. Це і щодо даху, який треба ремонтувати – поточний ремонт чи капітальний, утеплення самого даху, бо якщо знизу «плюс», а зверху «мінус», то утворюється конденсат, який тече по стінах. Це й вентиляція, і плитка, яка не докладена в тих приміщеннях, де мала б бути», - сказав Юрій Мойсеєв.

Більшістю голосів бюджетна комісія підтримала обидві рекомендації.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2013 року влада за 1,2 млн грн купила колишній свинарник для облаштування притулку для тварин на вул.Баранова (нині Параджанова). В липні 2016 року облаштування Центру захисту тварин завершили: закупили необхідне обладнання і підібрали колектив. 15 грудня 2016 року депутати Житомирської міської ради проголосували за створення «Центру захисту тварин». З 27 грудня цього ж року директором нового КП строком на 5 років була призначена Олександра Мельник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр захисту тварин міськрада комісія Мельник Мойсеєв  
Матеріали по темі