Політика

Центральна виборча комісія зареєструвала ще одного кандидата в президенти

29 January 2019, 17:42

29 січня Центральна виборча комісія зареєструвала одного кандидата на пост президента України.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

«До Комісії 25 січня 2019 року надійшли документи для реєстрації кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України Тарути С.О., висунутого 18 січня 2019 року на ХІІІ черговому З’їзді ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ОСНОВА". Розглянувши зазначені документи, Комісія встановила їх відповідність вимогам Закону України "Про вибори Президента України" та зареєструвала кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Таруту Сергія Олексійовича, 1955 року народження, освіта вища, проживає в місті Маріуполі Донецької області, народного депутата України, члена ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ОСНОВА", суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "ОСНОВА"», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, станом на 29 січня 2019 року ЦВК зареєструвала 23 кандидатів на пост президента України: Шевченка І.А., Капліна С.М., Наливайченка В.О., Скоцика В.Є., Садового А.І., Купрія В.М., Мураєва Є.В., Гриценка А.С., Балашова Г.В., Богомолець О.В., Шевченка О.Л., Насірова Р.М., Бойка Ю.А., Ляшка О.В., Корнацького А.О., Вілкула О.Ю., Тимошенко Ю.В.,Добродомова Д.Є.,Мороза О.О., Киву І.В., Кошулинського Р.В., Данилюка О.В., Таруту С.О.

Нагадаємо, найбільше кандидатів у президенти було зареєстровано на виборах у 2004 році (26), найменше – на перших виборах президента в 1991 році (6).

Як повідомляв Житомир.info, до 3 лютого 2019 року включно дозволяється офіційне висунення кандидатів і подача документів для реєстрації, останній день реєстрації – 8 лютого. Передвиборну агітацію кандидат може проводити з наступного дня після його реєстрації і до 24:00 год. 29 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК кандидат вибори президент  
Матеріали по темі