Влада

Уряд підвищив посадові оклади ректорів та викладачів закладів вищої освіти на 11%

30 January 2019, 10:46

Урядом прийнято рішення про підвищення на 11 відсотків посадових окладів науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти державної та комунальної форми власності.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні 23 січня 2019 року.

«Підвищити з 1 січня 2019 р. на 11 відсотків посадові оклади науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти державної та комунальної форми власності, перелік посад яких затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 р. № 963 «Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників». Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 січня 2019 року», - йдеться у документі.

Нагадаємо, в грудні минулого року Міністерство освіти і науки повідомляло, що на засідання Кабміну 18 грудня було ухвалене рішення щодо зростання зарплати науково-педагогічних працівників з 1 січня 2019 року на 20%. 21 січня цього року центральний комітет профспілки працівників освіти і науки України звернувся до прем’єр-міністра та Міносвіти у зв’язку зі зволіканням з оприлюдненням постанови Кабінету міністрів про підвищення оплати праці науково-педагогічних працівників з 1 січня 2019 року.

«Постанову про підвищення оплати праці науково-педагогічних працівників було прийнято на засіданні Уряду ще 18 грудня 2018 року. Вже пройшло більше місяця, станом на 21 січня 2019 року, а зазначена постанова не оприлюднена, що призвело до численних звернень науково-педагогічних працівників та профспілкових органів. Такі зволікання Кабінету Міністрів України та бездіяльність міністерств не сприяють поліпшенню довіри освітянами державній владі, викликають їхнє справедливе невдоволення та обурення», - повідомляє ЦК профспілки працівників освіти і науки.

Посади науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів, яким підвищили оклади на 11%:


Як повідомляв Житомир.info, в інтерв’ю в травні 2018 рокуректор ЖДУ ім. Івана Франка Галина Киричук розповідала, що зарплата професорсько-викладацького складу є однією зі складових вартості навчання студентів-контрактників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата КМУ МОН викладач  
Матеріали по темі