Влада

Влада Житомирської області хоче змінити механізм придбання путівок для оздоровлення дітей-пільговиків

5 February 2019, 09:39

У 2019 році на Житомирщині планують змінити порядок оздоровлення дітей пільгових категорій.

Про це 4 лютого повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Зміни у програму оздоровлення підтримали 4 лютого депутати обласної ради під час засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, яке відбулося за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути», - поінформувала ОДА.

«Вносяться зміни у порядок придбання путівок. Раніше передбачалися тендерні закупівлі. Тепер це буде субвенція бюджетам районів, міст з обласного бюджету. Путівки будуть тільки до комунальних закладів обласної ради. Також кожна людина має право вільного вибору путівок серед тих оздоровчих закладів, які є в області. 10,5 млн грн, які передбачені в обласному бюджеті на оздоровлення, дадуть можливість оздоровити близько 1600 осіб», – сказав директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець.

Крім того, зміни передбачають новий механізм відшкодування коштів на проїзд до оздоровчих закладів та внесення до переліку пільгових категорій дітей, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків, - зазначає ОДА.

У прес-службі ОДА Житомир.info уточнили, що тендери не потрібні будуть, якщо мова йде про субвенцію з обласного бюджету.

«Якщо говорити про гроші обласного бюджету, то тендерів не буде, оскільки направлятимуть лише у комунальні заклади Житомирської області. Крім того, батьки самі можуть обирати серед цих оздоровчих закладів. Це буде субвенція з обласного бюджету на місця. А в ОТГ, містах, районах можуть оздоровлювати дітей за кошти місцевих бюджетів будь-де, і, якщо є бажання – можна й через тендери», - пояснили у прес-службі Житомирської ОДА.

Механізм придбання путівок для оздоровлення дітей мають завтердити депутати облради. Нагадаємо, сесія обласної ради відбудеться 7 лютого 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, фахівці вирахували, що за 1 зміну в дитячих закладах оздоровлення Житомирської області середній показник оздоровлення склав 78%. Улітку 2018 року в Житомирській області працювало 11 оздоровчих таборів – на 3 менше, ніж рік тому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оздоровлення путівка табір  
Матеріали по темі