Суспільство

​У райцентрі Житомирської області дорожники півроку без зарплат, а ями латають без асфальту

14 February 2019, 13:17

У 2019 році на ремонт і будівництво українських доріг виділив рекордні нечувані 55 мільярдів, та, попри «жирний» бюджет, в регіонах ситуація просто катастрофічна: людям не платять зарплату, техніка дихає на ладан, латати ями нічим.

Про це йдеться в сюжеті Фактів ICTV від 13 лютого.

Як приклад приводять ситуацію в Любарському райавтодорі Житомирської області, де вже рік не бачили асфальту та півроку – грошей. За останні роки державні автопідприємства району вдесятеро скоротили кількість працівників, ті, хто лишився, мало не герої, – йдеться в сюжеті.

«Людям потрібно пам’ятники поставити, бо вони без зарплати, рабам хоч баланду за роботу давали, а цим людям немає й куска хліба», - розповідає керівник дорожньо-ремонтного пункту Любара Микола Вакулін. Техніка – його ровесниця, ремонтує її сам, грошей не дають. Проіржавілі механізми рве від солі. Якби не зарплати дружин – не вижили б: іншої роботи в райцентрі немає.

Проблема і з матеріалами: при необхідних 120 тоннах солі привезли половину, та й ту тільки зараз, щебінь і пісок – півроку тому, асфальту вже рік не бачать. Викручуються, як можуть, конкурувати із приватними фірмами все важче.

Деталі в сюжеті Фактів ICTV:


Нагадаємо, 8 лютого 2019 року директор ДП «Житомирський облавтодор» Олександр Мельниченко розповідав, що працівники філій «стабільно» недоотримують зарплату за 3 місяці, але на якість виконаних ними робіт це не впливає.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 заборгованість ДП «Житомирський облавтодор» перед працівниками склала більше 400 тис. грн. Через борги увлітку 2018 року дорожники вийшли на блокування траси Київ-Чоп у Пулинському районі та обіцяли знову перекрити трасу, якщо з ними не розрахуються за тиждень. У зв’язку з цими подіями перший заступник начальника САД у Житомирській області Сергій Заїка розповідав, що Служба автодоріг не має відношення до заборгованості і вчасно розраховується
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт облавтодор  
Матеріали по темі