Влада

У Житомирській області за розмитнення 6,5 тис. автомобілів власники сплатили майже 400 млн грн

18 February 2019, 15:25

За пільговою ставкою акцизу, з 25 листопада 2018 року по 17 лютого 2019 року, оформлено 6573 транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Про це 18 лютого повідомляє прес-служба Житомирської митниці ДФС.

«Громадяни активно користуються можливістю оформити за пільговою ставкою акцизного податку свій транспортний засіб, який ввезено на митну територію України. З 25 листопада 2018 року по 17 лютого 2019 року Житомирською митницею ДФС здійснено митне оформлення 6573 легкових автомобілів (за аналогічний період 2017 року – 970). За них власники сплатили 396,1 млн грн платежів», - йдеться в повідомленні.

Із загальної кількості оформлених автомобілів 3311 – це авто з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. За їх оформлення сплачено понад 200,8 млн грн.

Із цієї кількості майже 3269 – це ті автомобілі, які перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 280 млн грн (8500 за кожне авто). Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані.

У Житомирській митниці ДФС нагадують, що з 00:00 23 лютого 2019 року акцизний податок стягуватиметься у повному обсязі.

«Громадяни зможуть оформити легковий транспортний засіб із застосуванням коефіцієнта 0,5 по оподаткуванню акцизним податком, якщо до 22 лютого (включно) подана з метою оформлення транспортного засобу для вільного обігу та прийнята митницею електронна митна декларація на бланку єдиного адміністративного документа, по якій відсутні зауваження (наявні необхідні документи, достатня сума коштів тощо)», - нагадують митники і додають: якщо до 22 лютого (включно) оформлено картку відмови чи відкликано митну декларацію і відсутня можливість (у тому числі недостатньо часу) для подання декларантом і прийняття митницею нової митної декларації, по якій відсутні зауваження і транспортний засіб може бути оформлено у вільний обіг громадянин не зможе скористатися коефіцієнтом 0,5 по оподаткуванню акцизним податком.

Також не зможе скористатися коефіцієнтом 0,5 громадянин, якщо станом на 22 лютого транспортний засіб заїхав або перебуває в пункті пропуску через державний кордон України та оформлюється чи очікується оформлення попередньої митної декларації.


Нагадаємо, з 25 листопада 2018 року по 16 січня 2019 року в Житомирській області від митного оформлення 1000 автомобілів з іноземною реєстрацією до бюджету надійшло 60,9 млн грн.

Роз’яснення експертів, думки житомирських прихильників та противників закону про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого в Верховній раді зареєстрували законопроект, за яким депутати пропонують продовжити пільговий період розмитнення «євроблях» ще на три місяці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця євробляха розмитнення авто  
Матеріали по темі