Суспільство

У Житомирській області мати, яка заборгувала трьом дітям 11 тис. грн аліментів, відроблятиме їх на суспільно корисних роботах

21 February 2019, 09:19

Ми уже звикли до того, що платниками аліментів зазвичай є татусі. Однак і деякі матері, а в Житомирській області таких близько п’яти відсотків, не виявляють бажання опікуватися власними дітьми, тож за рішенням суду повинні сплачувати аліменти. Проте дехто і цього не робить, а лише накопичує аліментну заборгованість, як-от жителька Новоград-Волинського району.

Про це 20 лютого поінформувала прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Мобільна група Новоград-Волинського міськрайонного відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Житомирській області, проводячи черговий рейд за адресами злісних неплатників аліментів, завітала до помешкання і цієї горе-матері. Жінка заборгувала трьом своїм дітям 11 тисяч гривень і, схоже, нічого змінювати у своєму житті не збиралася. Державні виконавці роз’яснили боржниці наслідки, які відповідно до змін у чинному законодавстві вона може мати за тривалу несплату аліментів. Крім того, склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 183-1 КУпАП, яке тягне за собою виконання суспільно корисних робіт. Сто двадцять чи двісті сорок годин відпрацьовуватиме жінка – уже визначатиме суд», - зазначили в юстиції.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянин, який забув про власну доньку на 10 років, змушений був заплатити 100 тис. грн аліментів разом з боргом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський район горе-мати аліменти суспільні роботи  
Матеріали по темі