Події

Житель Житомирської області, який з ножем кидався на дружину і п’яним втікав на авто, погрожував поліції зв’язками

26 February 2019, 10:24

В Олевському районі Житомирської області поліцейські спіймали сімейного дебошира, який сів за кермо у стані сильного алкогольного сп'яніння.

Про це 25 лютого повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Правопорушник звернув на себе увагу поліцейських неадекватним кермуванням ВАЗівкою. Згодом виявилось, що нетверезий водій є господарем обійстя, куди правоохоронці як раз поспішали на виклик про сімейний дебош», - повідомила поліція.

Після 15 години 24 лютого до Олевського відділення поліції надійшло повідомлення про чоловіка, який у п’яному стані вчинив бешкет удома й кидається з ножем на дружину. За вказаною адресою виїхали працівники сектору реагування патрульної поліції.

Дорогою поліцейські звернули увагу на ВАЗ 21099, який рухався у попутному напрямку. Дії керманича викликали відверту підозру, а коли він зненацька виїхав і продовжив рух на зустрічній смузі, правоохоронці подали сигнал зупинки транспортного засобу.

«За кермом ВАЗівки знаходився 57-річний місцевий житель. За зовнішніми ознаками він знаходився у явно неадекватному стані через вжитий алкоголь. Поки поліцейські розбиралися з документами водія, до їх автівки під’їхав його син. Відтак виявилось, що зупинений керманич і є сімейним дебоширом, до обійстя якого прямували за викликом правоохоронці. Як з’ясувалось, чоловік набідокурив удома, а дізнавшись про поліцейських, сів в автомобіль і поїхав геть», - повідомив сайт поліції.

Нетверезий стан водія було зафіксовано на місці за допомогою спеціального технічного засобу, який засвідчив результат у 3,27 (!) проміле.

Нагадаємо, за даними сайту patrul.in.ua, рівень алкоголю у 3 проміле може свідчити про як мінімум 0,5 літра випитого алкоголю міцністю 40%. Згідно з таблицею, рівень у 2,5 - 3,0 проміле свідчить про сильне сп’яніння, а більше 3 – про алкогольне отруєння, критичний стан.

Відносно правопорушника були складені адміністративні протоколи за ст.122 (перевищення швидкості) та ст.130 (керування у стані алкогольного сп'яніння) КУпАП, а після проведення необхідних дій зі встановлення обставин вчинення домашнього дебошу – ще й за ст.173-2 (вчинення домашнього насильства). Адмінматеріали поліцейські передали на розгляд суду, який визначить міру покарання відповідно до чинного законодавства.

ВАЗівку з місця її зупинки забрав син, а правопорушнику поліцейські допомогли пересісти у службовий автомобіль і доставили до місцевого відділку для подальших процесуальних заходів.

«Незважаючи на задокументовані правопорушення і стан сильного алкогольного сп’яніння, зухвалець голосно вихвалявся наявними у нього корисними зв’язками, які допоможуть уникнути відповідальності за вчинене. Про правопорушника також відомо, що він підробляє у райцентрі послугами приватного таксі», - інформує відділ комунікації.

Нагадаємо, нещодавно в Новограді-Волинському сімейний дебошир потрапив до реанімації після того, як вистрибнув через скляні двері балкону.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 житомирські патрульні зупинили автомобіль Geely, у крові водія якого виявили 3,01 проміле алкоголю, а 2 січня 2019 року в Житомирському районі п’яний дебошир на Toyota таранив Skoda, яка їхала дорогою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дебош дебошир поліція проміле  
Матеріали по темі